Siyaset Yumruklu saldırıda polisler ifade verdi

Yumruklu saldırıda polisler ifade verdi

12.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Orhan Övet’in yumruklu saldırısı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, 4’ü Kılıçdaroğlu’nun koruması 7 polisin tanıklığına başvuruldu

Yumruklu saldırıda polisler ifade verdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu 8 Nisan’da TBMM’de grup salonuna gittiği sırada Ohan Övet isimli şahsın yumruklu saldırısına uğramıştı. Yumruklu saldırı sonrası başlatılan soruşturmada dün 7 polisin tanıklığına başvuruldu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, TBMM’de görevli 7 polisin ifadesini aldı. Tanık olarak dinlenenlerden 4’ünün Kılıçdaroğlu’nun koruması, 3’ünün ise TBMM’de görevli polisler olduğu belirtildi. Tanıkların ifadelerinde olayı anlattıkları bildirildi.
Kılıçdaroğlu’na saldıran Övet, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından evinden çıkmamak şartıyla serbest bırakıldı, ancak hakkındaki denetimli serbestlik kararı kaldırıldığından dolayı koşullu salıverilme tarihine kadar olan cezasının infazı için yeniden tutuklanarak, 16 Kasım 2014’e kadar Sincan Cezaevi’nde kalmak üzere cezaevine gönderildi.