Tatil Tokat Kalesi Tokat'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Tokat Kalesi Tokat'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

25.09.2020 - 02:23 | Son Güncellenme:

Pek çok eski çağlardan bugüne kadar birçok kültüre ev sahipliği yapmakta olan yerler arasında Tokat ili de bulunmaktadır. Tarihi ve de kültürel bir miras olarak Tokat Kalesi oldukça önemlidir. Tokat Kalesi Tokat'ın neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi hakkında sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Tokat Kalesi Tokatın Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Tokat ili günümüzde stratejik konumu ve de doğal kaynakları sebebi ile medeniyetlerin tam merkezi olan Anadolu'da büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenden dolayı Asurlular, Persler, Hititler, Makedonlar, Romalılar ve de Bizans imparatorları gibi birçok devletin de kültürünü taşımaktadır. 5. yüzyıla ya da 6. yüzyıla dayalı olan Tokat Kalesi ise konum itibari ile de çok önemli olan bir yere sahip tarihi kalelerden biridir.

Tokat Kalesi Nerededir?

Tokat Kalesi, ülkemizde Tokat şehrinde yer almaktadır. Kızıl iniş geçidi ve de gışgış ismi de verilen bu bölge yukarıdan görünen noktada konumlanmış durumdadır. Ülkemizde Tokat'ın merkezinde yer alan bu Tokat Kalesi, saldırı ya da savunma açısından da dönemin en önemli olan koruma alanlarından biri olmaktadır.

Tokat Kalesi Özellikleri

Stratejik konumu ile aynı zamanda birçok özelliğiyle beraber bu Tokat Kalesi tarihi açıdan da çok büyük bir öneme sahiptir. En önemli olan yapısının doğal kale özelliği taşır iken içerisinde bulunan surların ve kalelerin insanlar tarafından yapılmış olmasıdır. Oldukça yüksek konumda bulunması sebebi ile etkileyici de bir manzarası bulunmaktadır. Aynı zamanda da bu kale içerisinde gizli bir takım geçitler olduğu iddia edilmektedir. Araştırmalarda geçitlerle ilgili herhangi bir bulgu olmasa bile, bugün hala geçitlerden söz edilmektedir.

Tokat Kalesi günümüzde pek çok farklı imparatorluk ve de pek çok farklı devlet adına da savunma amaçlı olarak oldukça önemli yere sahiptir. Bu kale aynı zamanda stratejik olarak da iyi bir konumu olduğunu belirtmek mümkündür. Doğal yapısı ile efsaneleri ve de harika manzaraları ile beraber Tokat'ın merkez kesiminde bulunan önemli bir kaledir. Bu Tokat kalesinde yerli ya da yabancı pek çok sayıda turist çekme konusunda da oldukça önemli olan bir potansiyele sahiptir. Tokat Kalesi, günümüzde mutlaka gezilip görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunmaktadır.

Tokat Kalesi Tarihi

Tokat Kalesi, birçok değişik kültüre ev sahipliği yapan bölgede yer almaktadır. Komana Pontika’dan göçen Hristiyan grupları bilinmektedir. Doğu Roma İmparatorluğu'nun döneminden itibaren Selçuklu Devleti'ne geçen Tokat Kalesi, sonrasında Osmanlı Devleti hakimiyetine geçmiştir. Osmanlı Devleti'nde onarım gören bu kale özellikle savunma amacı ile kullanılan stratejik konuma sahiptir.