Teknoloji Amazon akıllı telefon pazarındaki şansını yeniden deneyecek

Amazon akıllı telefon pazarındaki şansını yeniden deneyecek

07.06.2017 - 15:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon'un yeni bir akıllı telefon serisi için çalışmalara başladığı söyleniyor. Amazon bu sefer Ice Phone adını alacak yeni bir telefon serisi üzerinde çalışyor.

Amazon akıllı telefon pazarındaki şansını yeniden deneyecek

Amazon, üç yıl önce Fire Phone adındaki telefonunu piyasaya sürmüş ancak beklediği ilgiyi görememiş ve projeyi iptal ederek o bölümde çalışan pek çok kişiyi de işten çıkarmıştı. Amazon şimdiyse bu alandaki şansını Ice Phone adlı telefonla yeniden denemek istiyor.

Haberin Devamı

Giriş seviyesi bir telefon olacak Ice Phone'un 100 doların altında etikete sahip bir fiyat-performans telefonu olacağı söyleniyor. 8 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Snapdragon 435 işlemciyle çalışan telefonda 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı yer alacak. 5.2 ve 5.5 inç arasında bir ekran barındırması beklenen telefonda 13 MP çözünürlüğünde arka kamera ile parmak izi okuyucunun yer alacağı belirtiliyor. İşletim sisteminin ne olacağı ise belli değil ama bazı kaynaklar Android 7.1 işletim sistemine sahip olacağını söylüyor.

Amazon'un yeni telefon serisini sonbaharda tanıtması ve yıl sonuna kadar da piyasaya sürmesi bekleniyor.