Teknoloji Apple için 'yasadışı ve mantıksız' karar sonrası açılan dava

Apple için 'yasadışı ve mantıksız' karar sonrası açılan dava

21.04.2021 - 13:17 | Son Güncellenme:

Apple pek çok dava ile gündem oluyor. Şimdi ise ise ABD California Bölge Mahkemesinde bir şikayet bulunuyor. Yeni yapılan şikayette, Apple Kimliği ile satın aldığı medyaya ulaşamayan kullanıcı bunu 'yasadışı ve mantıksız' olarak nitelendiriyor.

Apple için yasadışı ve mantıksız karar sonrası açılan dava

Apple zaman zaman aldığı kararlar ile kullanıcıların tepkisiyle karşılaşıyor. İşte bu noktada yeni açılan davada, Apple bir kullanıcının satın aldığı medya içeriğine ulaşmasını engelleyerek Apple Kimliğini fesh etmiş. Apple hüküm ve koşullarında Apple Kimliğini feshetme haklarını saklı tutuyor. Bu sebeple hangi gerekçe ile kullanıcının hesabının erişeme kapatıldığı bilinmiyor. 

Haberin Devamı

Apple yeni dava ile gündeme geliyor

Açılan davada, "Apple'ın, müşterilerinin Şartlar ve Koşulları ihlal ettiğinden şüphelenmesi durumunda tetiklenen, yasaklanmış fiili tasfiye edilmiş zararlar hükmü olarak yasadışı ve ölçüsüz hükmü" yazıyor.

Öte yandan, şikayet, Apple hizmetlerine veya satın alınan içeriğe erişemeyecekleri için Apple kimlikleri sonlandırılırsa Apple cihazlarına sahip kullanıcıların genel olarak hiçbir içeriğe erişemeyeceği anlamına da geliyor.

Apple için yasadışı ve mantıksız karar sonrası açılan dava

Açılan davada mağdur olan Matthew Price'ın bir Apple kimliğine eklenen içerik için yaklaşık 25 bin dolar harcadığı bildirildi. Apple, Price'ın Apple Kimliğini, hüküm ve koşullarının ihlali iddiasıyla hesabını kapattı ve Price tüm içeriğe erişimini kaybetti.

Haberin Devamı

Dava, Price'ın hesabının neden kapatıldığını bilmiyor. Ancak, Apple'ın "bildirim, açıklama, politika veya işlem yapmadan" Apple kimliğini kapattığını iddia ediyor.