Teknoloji Banner Ne Demek? Ücretsiz Olarak Banner Nasıl Yapılır?

Banner Ne Demek? Ücretsiz Olarak Banner Nasıl Yapılır?

28.02.2021 - 05:02 | Son Güncellenme:

İngilizce kökenli bir kelime olan banner, bayrak, flama, kenar süsü demektir. Banner, üretilen bir ürünün ya da sunulan bir hizmetin tanıtımında kullanılır. En küçük internet reklamları 120 x 600 pikseldir ve skyscraper adıyla bilinir. Bunun dışında farklı ölçülere ve standartlara sahip birçok banner çeşidi mevcuttur. Banner ne demek? Ücretsiz olarak banner nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Banner Ne Demek Ücretsiz Olarak Banner Nasıl Yapılır


İnternet reklamlarında temel amaç potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek ve başka bir sayfaya yönlendirmektir. Bunun için bannerlerde ilgi çekici görseller ve yazılar kullanılır. Logo ile birlikte kullanılan banner, günümüzde en çok tercih edilen reklam çeşitlerinden biridir. Bunun en büyük nedeni maliyetinin düşük ve hazırlanmasının kolay olmasıdır.

Banner Nedir?

Banner, genellikle haber sitelerinde ve e-ticaret mağazalarında kullanılan bir reklam türüdür. İnternet bağlantılara tıklandığında otomatik olarak başka bir pencerede ya da ana sayfanın alt köşesinde çıkar.

Tam ekran bannerlerin 200- 400 piksel aralığındadır. Square pop up ve vertical rectangle adıyla bilinen bu reklamlar, ana sayfayı tamamen kaplar. Banner hazırlanırken kullanılan görsellerin özgün ve kaliteli olunmasına dikkat edilmelidir. İnternet reklamlarında çözünürlüğü yüksek olan fotoğraflarla birlikte iddialı bir slogan ve logo da kullanılmalıdır.

Çok sık tekrar eden bannerlar, internet kullanıcıları tarafından virüs zannedilebilir. Bu nedenle çok sık tekrar eden reklamlardan kaçınılmalı ve reklamların yayımlanma sıklığı iyi ayarlanmalıdır. Kullanılan fotoğrafların ve yazıların daha önce başka bir firma tarafından kullanılmamış olmamasına da dikkat edilmelidir.

Ücretsiz Olarak Banner Nasıl Yapılır?

Ücretsiz olarak banner yapabilmek için belli başlı banner programlarından birini bilgisayara / akıllı telefona indirmek gerekiyor. Bu programlardan birçoğu ücretsiz olup kullanımı son derece pratiktir. Kullanılacak fotoğraflarda netlik ayarı yapılmalı, fotoğraflarda kullanılan yazıların çok silik ya da parlak olmamasına özen gösterilmelidir.