Teknoloji BlackBerry, WhatsApp’ın Yerine Alacak Bir Uygulama Arıyor

BlackBerry, WhatsApp’ın Yerine Alacak Bir Uygulama Arıyor

04.03.2016 - 13:58 | Son Güncellenme:

Son yıllarda düşüşe geçen satışlar ile birlikte anılmaya başlanan BlackBerry, mağazasından kalkacak olan WhatsApp sonrasında yeni bir alternatif arayışına girdi…

BlackBerry, WhatsApp’ın Yerine Alacak Bir Uygulama Arıyor

Bir zamanlar Dünya’nın en önemli telefon üreticilerinden biri olan ancak günümüze gelindiğinde sektörden daha küçük bir pay almaya başlayan BlackBerry, en son Priv adını verdiği akıllı modeli ile karşımıza çıkmıştı. Tüm çabalarına rağmen Android’in yükselişine karşı koyamayan firma, bildiğiniz üzere son çıkardığı akıllı telefonu ile birlikte Android işletim sistemine geçmiş bulunmakta. Eski modellerinde hala daha kendi işletim sistemini kullanan şirket, ne yazık ki bazı uygulamaların desteği kesmesi ile karşı karşıya. Bu uygulamalardan olan WhatsApp ise kullanıcıları bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdilerde WhatsApp’a karşı alternatif bir uygulama arayışına giren BB, tüm seçenekleri masaya yatırmış durumda.

Haberin Devamı

Eskiden oldukça popüler olan BlackBerry Messenger, başta sadece BB markalı telefonlarda kullanılıyordu. Ardından azalan kullanım oranı neticesinde uygulama tüm işletim sistemli telefonlara kapısını açmıştı. Şimdilerde popüler olan bu mesaj uygulaması ise elbette tahtı WhatsApp’a kaptırmış durumda. Ancak sorun şu ki WhatsApp, yakın zamanda BB markalı cihazlara sunulan desteğini sonlandıracak.

Resmi Twitter üzerinden açıklama yapan BlackBerry, WhatsApp’ın BBOS işletim sistemi için sunduğu desteği 2016’ın sonlarına doğru bitireceğini ancak bu durumun kullanıcıları hayal kırıklığına itmemesi gerektiğini açıkladı. Alternatifleri masaya yatırdığını açıklayan firma, uygulamaya benzeyecek bir çözüm aradığını açıkladı. Tabi bu çözümün ne olacağı henüz belli olmuş değil.