Sosyalmedya Facebook, Messenger Kids ile çocukları ebeveynlerinin onayladığı kişilerle konuşturacak

Facebook, Messenger Kids ile çocukları ebeveynlerinin onayladığı kişilerle konuşturacak

05.12.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

Facebook, Messenger uygulamasının 6-12 yaş arasındaki çocuklara özel versiyonunu duyurdu. Messenger Kids adını taşıyan uygulamaya kayıt olmak için bir Facebook hesabına sahip olmak gerekmiyor.

Facebook, Messenger Kids ile çocukları ebeveynlerinin onayladığı kişilerle konuşturacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çocuklar bir Facebook hesabı yaratmak için 13 yaşına gelene kadar beklemek zorunda kalabiliyor. Sosyal paylaşım devi, genç kullanıcılarını hizmetlerinden ayrı tutmayı amaçlayan yeni bir uygulamaya sahipken, ebeveynleri çocuklarının Facebook'un elinde güvende olduğuna ikna etmeye çalışıyor.Facebook, 6- 12 yaş arası çocukların arkadaşları ve aileleri ile görüşebilmelerine olanak sağlayan Messenger Kids'i duyurdu.

Aileler, Messenger Kids ile 13 yaş ve altı çocuklarıyla iletişim halinde kalabilecek. Ebeveynler çocukların Messenger Kids profillerini kendi hesapları üzerinden kontrol edebilecek. Böylelikle çocuğun hangi aile üyeleri ve arkadaşlarla sohbet edebileceği belirlenebilecek.

Mesajlaşma uygulamasını indiren ebeveynler, çocuklarının kimle sohbet ettiklerini yakından takip edebiliyor ve yalnızca ebeveynler çocuklarının iletişim listelerini güncelleyebiliyor veya yönetebiliyor.

Haberin Devamı

Facebook Ürün yönetim direktörü Loren Cheng bir blog yazısında, "Ulusal PTA gibi dernekler, uzmanlar ve ABD'de binlerce ebeveynle konuştuktan sonra, çocukların sevdikleri kişilere bağlanmalarına olanak tanıyan bir mesajlaşma uygulaması gerektiği ancak ebeveynlerin istedikleri kontrol düzeyine sahip olduklarının farkına vardık." dedi.

Messenger Kids’te çocuklara görüntülü ve yazılı sohbet imkanları sunuluyor. Uygulamada Snapchat’in popüler hâle getirdiği ve artık Facebook’un farklı platformlarında da bulunan maske ve filtreler yer alıyor. Uygulama içinde çocuklara uygun GIF, çıkartmalar, maskeler ve çizim araçlaru bulunuyor.

Facebook, doğrudan "Çocukların Çevrimiçi Hesap Gizleme Yasası" (COPPA) ile çalışacak. Şirket, 13 ya da 13 yaşına geldiğinde otomatik olarak gerçek hesaplara dönüşen Messenger Kids'den para kazanmayacak. Uygulama, çocukları hayat boyu süren Facebook kullanıcıları haline de getirebilir

Uygulamanın kötüye kullanılmaması için önemli çalışmalar yapan Facebook, Messenger Kids’te reklam gösterilmediğinin ve çocuklara ait bilgilerin reklam için kullanılmadığını belirtti. Ücretsiz olarak indirilen uygulamada herhangi bir satın alma aracı da bulunmuyor. Şimdilik sadece ABD’den indirilebilen uygulamanın yakında iOS dışındaki ekosistemlere de açılması planlanıyor.