Teknoloji Facebook neden sessiz oda üretiyor?

Facebook neden sessiz oda üretiyor?

10.02.2017 - 16:36 | Son Güncellenme:

Sosyal medya devi Facebook, şimdi de sessiz oda üretmeye başladı. Peki, Facebook neden sessiz oda üretiyor ve bununla ne yapacak?

Facebook neden sessiz oda üretiyor

Facebook sürekli kendini geliştirmeye devam ediyor. Daha öncesinde platformun masaüstü ve mobil versiyonlarının içine gerçek bir hava durumu uygulaması ekleyeceğini sizlere aktardığımız Facebook, bu sefer sessiz oda üretmeye başladı. Facebook'un sanal ve arttırılmış gerçeklik üzerine yapılan araştırmaları bir üst seviyeye çıkarmak için Washington'da bir araştırma laboratuvarı kurduğu ve buradaki laboratuvarlarda sessiz odalara yer verdiği söyleniyor.

Haberin Devamı

Mark Zuckerberg, gönderisinde "Redmond, Washington'daki Oculus Araştırma laboratuvarımızı ziyaret ettik. Burada dünyanın en iyi bilim adamları ve mühendislerinden bazıları sanal ve arttırılmış gerçekliğin sınırlarını zorluyordu. Ekibin başında Michael Abrash bulunuyor ve gelişmiş optik, göz izleme, karışık gerçeklik ve insan vücudunu haritalamak için yeni yollar gibi konular üzerinde duruyor. Herhangi bir yere girebilecek kadar küçük gözlükler, her şeyi deneyimlemenizi sağlayan yazılımlar ve fiziksel dünyayla yaptığınız gibi sanal dünyayla etkileşime girmenizi sağlayan teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyoruz. Oculus Rift, şimdiye kadar satın alabileceğiniz en iyi VR deneyimini sunuyor. Bu laboratuarda şu anda inşa edilen teknoloji ise geleceğin daha çabuk gelmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Yazarlar