Teknoloji Google ve Getty Mahkemelik Oldu

Google ve Getty Mahkemelik Oldu

29.04.2016 - 14:44 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi fotoğraf alanında devleşen Google ve Getty Images ikilisi, bu kez kozlarını mahkemede paylaşacak. Zira gizlilik konusunda ihlaller olabilir…

Google ve Getty Mahkemelik Oldu

Teknoloji dünyasının devleşen firmalarından biri olan Google, sadece bir arama motorundan ibaret değil. Bunun yanında yazılım, robot ve diğer alanlarda da faaliyet gösteren şirket, neredeyse attığı her adımda aynı zamanda başarıyı da kucaklıyor. Ancak bunun yanı sıra firmanın belirli koşullarda mahkemelik olduğu da bir gerçek. Fotoğraf konusunda alanının uzman ismi olan Getty Images, gizlilik ve telif ihlali gibi konulardan ötürü Google’ı mahkemeye verdi. Dava hakkında açıklama yapan Getty, oldukça güçlü duruşunu gözler önüne sermiş durumda.

Haberin Devamı

Belirtilenlere göre Google, özellikle internete yüklenen fotoğraf konusunda yeterince önlem almıyor. Hatta bunun yanında yayımlanan fotoğraflara erişimi kolaylaştıran ve telif ihlallerine yol açan adımlar atan firma, bu konuda Getty Images tarafından mahkemeye verildi. Bünyesinde 200.000’den fazla fotoğraf muhabirini taşıdığını ve onları temsil ettiğini belirten Getty, katkı bulunanların ve bu alanda çalışan kişilerin çalışmalarını hiçe saydığını söyledi. Açıkçası mahkemenin bu davaya ne tarz bir çözüm getireceği epey merak ediliyor. Eğer kazanan taraf Getty olur ise arama motoru devinin belli başlı yeni kararlar alması gerekebilir.