Teknoloji MWC 2013: Cep devlerinden dev bombalar!

MWC 2013: Cep devlerinden dev bombalar!

11.01.2013 - 00:03 | Son Güncellenme:

Samsung, Nokia, HTC ve diğerleri... Cep devlerinin çok yakında patlatacağı tüm bombalar içeride!

MWC 2013: Cep devlerinden dev bombalar

Yeni cep telefonlarının akın akın tanıtıldığı Mobil Dünya Kongresi (MWC), 25 Şubat'ta başlayacak. İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleştirilen büyük etkinlik, bu senenin ilkbahar ve yaz aylarında piyasaya sürülecek olan cepleri önceden tanımamıza izin verecek.

Haberin Devamı

Geçen seneki MWC'de HTC, One serileriyle gözleri üzerine çekerken LG, Optimus 4X HD'yi tanıtmış, Nokia ise 41MP kameraya sahip 808 PureView'u göstermişti.

Bu sene daha az gösterişli, ancak iki kat daha büyük bir salonda yapılacak etkinlikte sayısız Android'li cihazın tanıtılmasını bekleyebiliriz. İşte bu seneki MWC'de teknolojinin en önemli isimlerinden beklenenler.

LG

LG geçen sene 4.7 inç'lik dört çekirdekli cebi Optimus 4X HD'nin yanında Optimus 3D Max ve Optimus Vu'yu tanıtmıştı. Bu sene ise LG'nin yenilenmiş bir Optimus G ve bunun yanı sıra bir seri uç nokta cep tanıtması bekleniyor.

Sony

CES'de yeni amiral gemisi Xperia Z'yi tanıtan Sony'nin MWC'de büyük bir sürpriz yapması beklenmiyor. Geçen seneki planını takip ettiğini düşündüğümüz Sony, MWC'de daha alt modellerini tanıtabilir.

Haberin Devamı

HTC, Samsung, Nokia ve Huawei

HTC

2011'de Desire serilerine küçük yenilikler getiren, Wildfire S, Salsa, ChaCha gibi modellerle bir miktar hayal kırıklığına neden olmuştu. Tayvan merkezli firma 2012'de One V, One S, One X serilerini tanıtarak telefon meraklılarının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Sızıntıları da hesaba katacak olursak 2013 de HTC için iyi bir yıl olabilir. Firmanın daha önceden gördüğümüz dört çekirdekli, 5 inç'lik 1080p ekrana ve 13MP kameraya sahip HTC M7'yi tanıtması bekleniyor.

Samsung

Samsung, geçen sene Galaxy S3'ü kendi düzenlediği bir etkinlikte tanıtmayı tercih etmişti. Firma bu seneki MWC'de belki Galaxy S4'ü tanıtmayacak, ancak bir dizi yeni Galaxy ile tanışmayı rahatlıkla bekleyebiliriz. Samsung'dan yepyeni bir teknoloji görme ihtimalimiz ise düşük.

Nokia

Geçen seneki MWC'de oldukça aktif olan Nokia, 808 PureView'un yanında Windows Phone'lu Lumia 610 ve Lumia 900'ü tanıtmıştı.

Dedikodulara göre Nokia, daha ince, alüminyum gövdeli bir Lumia 920 üzerinde çalışıyor olabilir. Telefonlarını kendi etkinliklerinde tanıtmayı tercih eden Nokia'nın MWC'de yeni bir cep tanıtıp tanıtmayacağını tahmin etmek güç.

Huawei

Geçen sene görünüşüyle etkileyen 4.5 inç'lik Ascend D Quad'ı tanıtan Huawei, bu seneki CES'de yeni amiral gemisi Acend Mate ve Acsend D2'yi ortaya çıkardı. Dolayısıyla Huawei'den MWC'de çok fazla yenilik beklemiyoruz.

Haberin Devamı

MWC 2012'de RIM, ZTE, Acer ve Asus'tan beklenenler

RIM

RIM, bu ayın sonunda BlackBerry 10'u ve onu kullanan cepleri sonunda tanıtacak. MWC ise şirketin yeni ceplerini sergilemesi için büyük bir fırsat. Şirket, 2012'deki CES'de BlackBerry PlayBook 2.0 işletim sistemi güncellemesini duyurmakla yetinmişti. Ciddi sorunlar yaşayan RIM'in bu seneki MWC'de daha çok ses çıkarması bekleniyor.

ZTE

MWC 2013, daha büyük ekranlı, ancak daha uygun fiyatlı ceplerin ortaya çıktığı bir yıl olacak. ZTE'nin geçen sene tanıttığı 4.5 inç'lik ZTE PF112'nin ismi şu sıralar pek anılmıyor. 4.3 inç'lik ZTE Era ve orta seviye cep Grand X de benzer bir kaderi paylaşıyorlar. ZTE'den bu seneki MWC'de de çok büyük bir beklentimiz yok. Şirketin yine gün yüzünü görmeyecek cepler tanıtması olası.

Acer

Acer MWC 2012'de Liquid Glow modellerini tanıtmıştı. Bu modeller, MWC 2011'de gösterilen Liquid E ve Liquid MT'den daha iyilerdi. Biz ise Acer'den bu sene birkaç yeni tabletle karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Asus

Başarılı Transformer serisini dört çekirdekli modellerle yenileyen Asus ise geçen seneki MWC'nin en önemli firmalarındandı. Nexus 7 ile Google'a büyük bir başarı kazandıran Asus'un bu kez daha da uygun fiyatlı bir seçenek sunmasını bekleyebiliriz. Bazı söylentiler, Asus'un 99 dolarlık bir tablet üzerinde çalıştığını söylüyor.

Resimlerle: Firefox OS CES 2013'de göründü