Teknoloji Nokia Lumia'lara ait 500 adet patent HMD'ye devredildi

Nokia Lumia'lara ait 500 adet patent HMD'ye devredildi

28.07.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

HMD Global, geçtiğimiz dönemde Nokia markalı telefon üretme hakkını Microsoft'tan satın almıştı. Şimdiyse Microsoft Mobil'den HMD Global'e yaklaşık 500 tasarım patenti devredildi.

Nokia Lumialara ait 500 adet patent HMDye devredildi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HMD Global, geçtiğimiz dönemde Nokia'nın akıllı telefon birimini Microsoft'tan satın alarak Nokia 3, 5 ve 6'yı piyasaya sürmüştü. Hatta firma, önümüzdeki ay Nokia'nın yeni amiral gemisi olan Nokia 8'i piyasaya sürecek. Şimdiyse Microsoft Mobil'den HMD Global'e yaklaşık 500 tasarım patentinin devredildiği haberi geldi.

Bahsi geçen patentlerden en dikkat çekeni Nokia Lumia'nın kamera arayüzü. Söylenenlere göre HMD Global, beklenmedik bir hareketle Nokia Lumialardaki kamera arayüzünü geliştirerek yeni Nokia telefonlara uygulayabilir.

Öte yandan, PureView, ClearBlack ve PureMotion'un ticari markaları halen Microsoft'a kayıtlı. Dolayısıyla yakın gelecekte bir Nokia akıllı telefonda bunlar beklenmiyor. Ancak Nokia'nın önemli ortak markalarından olan Zeiss'i Nokia 8'de görebiliriz.

Haberin Devamı

Şu anda Microsoft Mobile yaklaşık 200 tasarım patentine sahiptir ve bunların bir kısmının veya tümünün HMD'ye devrediği devretmediği belli değil.