Oyun Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk!

Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk!

10.06.2020 - 13:20 | Son Güncellenme:

E-spor, günden güne artan takipçi ve katılımcı sayısı nedeniyle, dünyanın en önemli sektörlerinden biri olmaya başladı. Sektör büyüyüp genişledikçe, daha farklı oyunları da içine almaya başlayan e-spor, son yıllarda popülerleşen battle royal oyun türünün yaratıcılarından biri olan PUBG'yi de kanatlarına aldı. Profesyonel PUBG ve sektörü merak eden kişiler için, Team SoloMid'den Profesyonel PUBG oyuncusu Ömer 'IROH' Develi ile röportaj yaptık!

Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk

Batuhan Dönertaş / Özel

Haberin Devamı

Dünyanın gelişen ve en önemli sektörlerinden biri haline gelmeye başlayan e-spor, her geçen gün farklı oyunları kapsamaya başladı. Çeşitli firmalar bu sektöre yatırım yaparak, hem sektörün hem de kendi firmalarının hızlı bir şekilde büyümesini sağlıyor.

E-spor arenasına katılan ve battle royal oyun türünün yaratıcısı olan PUBG, gün geçtikçe daha büyük kitlelere ulaşıyor. Hem eğlence hem de e-spor odaklı ilerleyen oyunlardan biri olan PUBG, bilgiğiniz gibi tüm platformlarda yer alıyor. Profesyonel PUBG kariyeri ile merak ettiklerinizi yanıtlamak amacıyla Amerika'nın en önemli e-spor takımlarından birinde olan Team SoloMid'den Ömer 'IROH' Develi ile röportaj yaptık. Keyifli okumalar...

Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk

PUBG serüvenin nasıl başladı?

Haberin Devamı

Ö.I.D: PUBG'ye bir arkadaşımın beni yapılacak bir lan turnuvasına davet etmesi üzerine başladım. İlk turnuvamdan başarı yakalamanın verdiği haz ve bir kariyer inşa edebileceğimin inancı beni buralara kadar getirdi.

Profesyonel kariyerini özetleyecek olursan, en önemli tecrübelerin neler oldu?

Ö.I.D: İlk olarak yaşadığım en güzel ve en uzun tecrübelerden olan PUBG Europe League'yi örnek olarak verebilirim. Almanya'da 1 sene boyunca 15 farklı takımla yüzyüze bir lig oynama fırsatı hem gerçek hayata dair hem de oyuna dair çok tecrübe edinmemi sağladı. Daha sonrasında 2019 Nations Cup Korea turnuvasında Türkiye'yi diğer ülkelerin takımlarına karşı temsil etmek benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Son olarak ise PUBG Global Championship'i söylemeliyim. PUBG'nin bugüne kadar yaptığı en büyük turnuvaydı ve bu turnuvada Dünya'nın her kıtasından en iyi takımlara karşı oynama şansım oldu.

Takım içindeki mekanikler nasıl işliyor? Kısaca takımınızın geçmişini öğrenebilir miyiz?

Ö.I.D: Takımımızda bir oyun içi lider (Igl) var, Igl'in görevi kısaca takımı yönetmek. Nereye nasıl gideceğimizi ve takımca nasıl hareket edeceğimizi belirten kişi o oluyor. Onun dışında oyun içinde arkamızın kollanması gereken bir durum olduğunda o an en uygun olan oyuncu genel olarak bunu yapan kişi oluyor. Bunun dışında çoğunlukla her oyuncuya eşit yük düşüyor. Takıma katılan en yeni oyuncumuz Fexx, öncesinde WTSG takımında kendi adımızla oynarken Sambty ile oynuyorduk fakat o profesyonel kariyerinden emekli oldu.

Haberin Devamı

 

Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk

PCS hakkındaki düşüncelerin neler?

Ö.I.D: Bütün Dünya'yı etkileyen coronavirüs bizim oynadığımız turnuvaları da etkiledi ve bu durum düzelene kadar LAN etkinliklere katılamıyoruz. PUBG'nin getirdiği online PCS sistemi gerçekten çok iyi ve PUBG Espor ekosisteminin ayakta kalması, hatta güçlenmesi adına bu turnuvaların kesinlikle artırılması gerektiğini düşünüyorum. Ve ilk turnuvanın Covid-19'a karşı verilen savaş için yapılmış bir bağış turnuvası olması hoş bir detay.

Doğru yaptığınız ve yanlış yaptığınız noktalar ne oldu?

Ö.I.D: Biz takımımıza yeni bir oyuncu gelmesi ve organizasyonumuzun değişmesi sebebiyle çok yeni bir takım sayılırız. Buna rağmen iyi bir takım kimyasına sahip olduğumuzu düşünüyoruz ve her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Takım oyunumuz ve diğer takımlarla savaşırken ateş gücümüzün bir hayli iyi olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız en bariz yanlış işe oyunun erken safhalarında takımımızdan oyuncu eksilmesi diyebilirim.

Haberin Devamı

İlerideki turnuvalar için belirlediğiniz hedefleriniz neler?

Ö.I.D: Bu turnuvada 6. sırada bitirdik ve kötü bir sıralama olmasa dahi bunun bizi pek tatmin ettiğini söyleyemem çünkü çok daha fazlasını başarabileceğimizi biliyoruz. Hatalarımızdan ders alıp onların üzerine kafa yorup önümüzdeki turnuvaların hepsinde en azından ilk 3'de olup bir tane de birincilik almayı hedefliyoruz.

Daha iyi PUBG oyuncusu olmanın ipuçlarını profesyonellere sorduk

Turnuvalar için nasıl hazırlanıyorsunuz? Belirli antrenman düzeniniz ve periyodlarınız var mı?

Ö.I.D: Turnuvalar için hazırlanırken eski maçların kayıtlarından diğer takımların hareketlerini analiz ediyoruz ve ona göre planlar oluşturuyoruz. Oyun içi performansımızı artırmak ve zinde olmak için günlük bireysel ve takımca antrenmanlar yapıyoruz. Düzenimiz her turnuvanın sistemine göre değişiyor.

PUBG takımı kurmak isteyen ve profesyonel oyuncu olma hayali kuran kişilere ne tavsiyelerde bulunabilirsin?

Haberin Devamı

Ö.I.D: Pro takımların oynadıkları turnuvaların ve pro oyuncuların canlı yayınlarının yapıldığı Twitch gibi platformlardan onları izleyip tecrübelerinden faydalanmak ve iyi takım kimyası oluşturmaya yönelik takım arkadaşları bulmak çok önemli. Bunun üzerine ek olarak doğru ve bol antrenman başarıya giden yolda olmazsa olmazlardan biri.