The Others 'Çavuşoğlu'nu takdir ediyorum'

'Çavuşoğlu'nu takdir ediyorum'

20.06.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

.

Çavuşoğlunu takdir ediyorum


MİLLİYET LEFKOŞA
CTP Milletvekili Birikim Özgür, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kıbrıs sorunundaki duruşunu takdir ettiğini söyledi. Çavuşoğlu'nun Kıbrıs sorunun çözümünde gösterdiği iradenin önemli olduğunu ifade eden Özgür, "Türkiye’nin müzakere sürecine ilişkin ilkeli ve yapıcı tavrı bizim için çok önemli. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalarda 11 Şubat belgesine bağlılığı ve çözüm yönündeki kararlılığı dikkatlerden kaçmıyor" dedi. Milliyet'e açıklamalar yapan Özgür şöyle devam etti;

Haberin Devamı

"Türkiye karşılıklı kabul edilebilir bir çözüme inanıyor ve bunun için çaba sarf ediyor. Burada önemli olan kazan-kazan formülüne göre bir dengenin sağlanabilmesi. Türkiye, Kıbrıslı Türklerin haklarını gözeten bir anlayışta. UBP-DP hükümetinin zaman zaman yaptığı 11 Şubat belgesini hiçe sayan tutarsız açıklamalar uluslararası alanda Türk tarafının samimiyetini sorgulatsa da Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ve ekibinin çözüm iradesi çok net. Sayın Çavuşoğlu’nun bu ay gerçekleştirdiği son KKTC ziyaretinde Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak açıklamasında enerjimizi çözüme harcamalıyız, çözüme odaklanmalıyız demiş olması, bu yönde Kıbrıslı Rumlara da çağrıda bulunması, Türk tarafının bir bütün olarak müzakereye hazır olduğunun göstergesi."

Haberin Devamı

Çavuşoğlunu takdir ediyorum

Özgür ayrıca "Crans-Montana’nın Kıbrıslı Türklerin uzun yıllardır gelecek belirsizliği içinde yaşamasına sebep olan sorunun çözümü açısından karşılıklı kabul edilebilir bir duruma yakınlaşmamıza katkı sağlamasını dilerim" dedi.