The Others Prostat ameliyatlı kadın bulundu!

Prostat ameliyatlı kadın bulundu!

27.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prostat ameliyatlı kadın bulundu!

Prostat ameliyatlı kadın bulundu


Kanser teşhisiyle hastaneye yatırılan kadına cerrahi hiçbir müdahele yapmadan 'prostat ameliyatı yapıldı' diye fatura kestiler


       SSK Hastanesi'ne gönderilen faturalarda kendisine prostat ameliyatı yapıldığı ileri sürülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından da gündeme getirilen skandalın masum kahramanı 61 yaşındaki Sabahat Alhas ortaya çıktı. Alhas, haberi duyduğunda şoke olduğunu söyledi.
       Alhas, rahim kanseri teşhisiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ay yattı. Çıktıktan sonra Okuyan'ın, bir kadına prostat ameliyatı yapıldığını gösteren skandal faturayla ilgili gelişmeleri herkes gibi medyadan izledi. Ancak haberlerde kadının adı verilmediği için kahramanın kendisi olduğunu bilmeyen Sabahat Hanım, gazeteciler kapısını çalınca, büyük şaşkınlık yaşadı.

Vurgun iddiası

       Kendisiyle ilgili faturayı inceleyen Sabahat Alhas, rahim kanseri teşhisiyle hastaneye yattığını ve kendisine ameliyat yapılacağı sırada ameliyattan vazgeçildiğini, taburcu edildiğini anlattı. Hastanenin SSK'ya gönderilmek üzere hazırladığı faturayı görmediği için olayı da bilemediğini anlatan Alhas, "Ben de sizden duydum. Çok şaşırdım. Neden böyle yapmışlar, bilemiyorum" demekle yetindi.
       Alhas'ın kızı Zehra Şengül de haberi TV'den izlediklerini ancak kahramanın annesi olduğunu yeni öğrendiklerini söyleyerek, "Vurgun yapılmak istenmiş" dedi.
       Öte yandan, SSK'ya Üniversite Hastanesi'nin gönderdiği faturaları inceleyen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Emin Uluğ, durumu vahim olarak nitelendirerek, devletin iki kurumunun birbirlerinin faturalarına güvenmediğini söyledi.
       Skandal faturaları inceleyen Mehmet Emin Uluğ, faturalarda bazı tetkik ve operasyonların fazlasıyla yazıldığını, bunun hata olmasının mümkün olmadığını vurguladı. Oda Başkanı Uluğ, üniversitede çalışan bütün doktorların zan altında kaldığını kaydederek, artık bu sorunun üniversite tarafından çözülmesini istedi.
       Bir süre önce Diyarbakır SSK Hastanesi'nde denetimlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, hastane yetkililerinin kendisine verdiği ve kadın SSK'lıya prostat ameliyatı yapıldığını gösteren skandal faturayı basın mensuplarına açıklamıştı. Bakan Okuyan, yaptığı açıklamada, SSK'ya hasta sevkleriyle ilgili olarak gönderilen 11 aylık fatura tutarının 1.5 trilyon lira olduğunu, bunun 500 milyarının şişirme fatura olduğunu bildirmişti.