SEKİZ yıllık "kesintisiz" temel eğitim için geriye sayım başladı. MGK'dan sonra Bakanlar Kurulu da, öneriyi itirazsız kabul etti. Uygulamaya geçilebilmesi için artık hiçbir engel yok.
Yasa çıkacak, start verilecek ve çağdaş ülkelerde olduğu gibi çocuklarımız, daha iyi yetişecek. Emeği geçen herkese teşekkürler...
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan, 8 yıllık kesintisiz temel eğitim için bütün hazırlıkların tamam olduğunu, yasal düzenlemelerin tamamlanması halinde, önümüzdeki öğretim yılında uygulamaya geçilebileceğini söyledi.
Cordan, tartışmalara neden olan yönlendirmenin, çağdaş eğitim sistemlerinde 16, hatta 18 yaşından sonra başladığına da dikkati çekerek "Türkiye bu gelişmelerin dışında kalamaz" dedi.
Anadolu liseleri ve kolej velilerinin, tedirgin olmalarını gerektirecek bir durumun sözkonusu olmadığına da dikkat çeken Cordan, şimdi olduğu gibi altyapısı hazır olan okullarda yabancı dil eğitiminin devam edeceğini belirtti.
Evet, 24 yıllık özlem, sanki gerçekleşiyor gibi. Ama bu arada isimlerinin önünde profesör yazan bazı din istismarcılarının hala vatan, millet, din sömürüsü yapmasını anlamış değilim.
"Daha fazla" eğitime karşı çıkan profesörler, herhalde dünyanın başka bir ülkesinde zor bulunur.
Önceki gün konferans vermek için günübirliğine Mersin Üniversitesi'ne gittim. Mükkemmel bir gelişme göstermiş. Giderek şekillenen harika bir kampüsü ve daha yetişmek için arayış içinde olan öğrencileri var. Rektörlük seçimleri öncesinde, hocalar arasında yaşanan kıyasıya çekişme de yerini huzura bırakmışa benziyordu.
1992'de kurulan Mersin Üniversitesi'nde halen aktif durumda Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Su Ürünleri Fakültesi var. Tıp Fakültesi ise kuruluş aşamasında. Ayrıca 8 yüksekokul ile iki de enstitüsü var.
Çoğunluğu Türkiye'nin dört bir yanından gelen 5 bin civarında öğrencisi bulunuyor. Öğrenci olaylarından uzak, huzurlu bir ortamın etkilerini, her adımda hissediyorsunuz. Medeni bir kentte, huzurlu bir üniversite ortamında, daha iyiyi yapma çabasındaki öğretim üyeleri ile, tıkış tıkş sınıflarda değil de, özgür bir ortamda üniversite öğrenimi görmek isteyenler için tercih listesine almaya değer... İlgilenenlere duyurulur.
On yıl önce gördüğüm Mersin gitmiş yerine çağdaş bir akdeniz kenti gelmiş. İç göçün etkileri orada da fazlasıyla hissediliyor ama, bir İzmir, Antalya, Adana, hele hele İstanbul gibi tıkış tıkış değil. Ancak şimdilik bir kusurları var. Yakın çevrelerindeki pek çok kent, daha iyi bir üniversite için bütün olanaklarını seferber ederken, Mersinliler henüz ellerini çeplerine atmış değiller. Eğer sahip çıkılırsa, Mersin Üniversitesi'nin yakın bir gelecekte, "en iyiler" arasına girmemesi için hiçbir neden yok.
Evet, Sevgili Mersinliler, Mersin ve çocuklarınız için yapacağınız en iyi yatırım ve onlara bırakacağınız en değerli miras "eğitim"dir. Bunu da başaracağınıza gönülden inanıyorum.
Bugün Karne günü. Televizyona uyarladığımız eğitim magazin programı Karne, üçüncü haftasında çok büyük ilgi gördü. TV ile eğitimin barışması sevindirici bir gelişme... Bu hafta da birbirinden renkli haberlerin yanı sıra özellikle anne babaları yakından ilgilendiren bir konuğumuz var. Psikolog Nur Yaycıoğlu. Kanal D, 11.10
Özay Şendir
Ayıplı bir tartışma, 'işine yarayacak'
14 Mayıs 2025
Didem Özel Tümer
Türk şirketlere BAE’de finansa erişim kolaylığı
14 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
En son imparator!
14 Mayıs 2025
Ali Eyüboğlu
EOKA’nın köyünde ölümle burun buruna! Neşe Karaböcek’ten Kıbrıs anıları…
14 Mayıs 2025
Dilara Koçak
Yaz gelmeden detoks değil, denge zamanı
14 Mayıs 2025