Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hadise’nin Belçika’dan gelen Türk şarkıcı olarak müzik dünyasına merhaba dediği günler dün gibi aklımda… O dönemde iki kez söyleşi yaptığım Hadise, hafta sonu Girne Merit Park’ta sahne aldı. Meslektaşım Lube Ayar’ın daveti üzerine hafta sonu Kıbrıs’a gittim ve yıllar sonra Hadise’nin canlı sahne performansını izledim.

Hadise, beş müzisyen, iki dansçı ve bir vokal eşliğinde sahneye çıktığında saatler 22.20’yi gösteriyordu. Şarkıcı, ara vermeden sürdürdüğü konserini bitirdiğinde saat 23.45’ti.

Hadise, “Farkımız Var”la başladığı konserinde sırayla şu şarkıları söyledi:

Haberin Devamı

“Şampiyon”, “Mesajımı Almıştır O”, “Prenses”, “Deli Oğlan”, “Yaz Günü”, “Nerdesin Aşkım”, “Biz Burdayız”, “Sıfır Tolerans”, “Aşk Dediğin”, “Aşk Kaç Beden Giyer”, “Düm Tek Tek”, “Sarışınım”, “Seni Yerler”, “Rakkas”, “Süpermen” ve “Evlenmeliyiz”…

HADİSE’NİN KONSERİNİ OTURARAK DİNLEMEK
Hadise, hareketli şarkılar eşliğinde sıkça dans etmesine rağmen, salonu dolduranların kendisine eşlik etmediğini görünce, oturan dinleyici karşısında konser vermenin zorluğuna dikkat çekti. Çünkü Hadise’yi dinlemeye gelen hayran kitlesi çocuklar ve gençler değil, yaş ortalaması yüksek casino müşterileriydi.

Şarkıcının serzenişinden sonra “Düm Tek Tek”te birkaç genç kadın ayağa kalkıp, dans etti. Sezen Aksu’nun “Rakkas”ında Hadise’ye eşlik edenlerin sayısı biraz daha arttı, ama salondakilerin çoğu kendilerini konserin ritmine kaptırmak yerine oturmayı ve cep telefonlarıyla çekim yapmayı tercih etti.

‘Gençlerimize örnek olmaya çalışıyorum’

Hadise’nin konser sonuna doğru “Vefa çok önemlidir. Bana çok destek oldu. Karşısında kendimi sınavda hissediyorum” diyerek dinleyicisine beni tanıtıp, alkışlatması beklemediğim bir jestti. Final şarkısı olarak “Sıfır Tolerans”ı seçen Hadise, bunun sebebini şöyle açıkladı:

“Sanatçının görevi sadece şarkı söylemek ve klip çekmek değil. Beni seven büyüklerim de çok biliyorum ve hepsinin ellerini öpüyorum. Ama elimden geldiğince beni ilgiyle takip eden çocuklar ve gençlerimize örnek olmaya çalışıyorum. Ülkemizin geleceği için önemli bulduğum konuları korkusuzca ve tabii haddimi de aşmadan dile getirmeyi çok önemsiyorum. Bunların başında da çocuklarımız, kadınlarımız ve onların hakları geliyor. Bu konuda sıfır toleranslı olduğumu hatırlatıyor ve aynı adlı şarkımla veda ediyorum.”

Haberin Devamı

HADİSE’NİN KONSERİNİ OTURARAK DİNLEMEK
LADY GAGA’NIN YAPTIĞI

Müzik dünyasının marjinal yıldızı Lady Gaga, Instagram’da 35,4 milyon takipçisi olan Lady Gaga, sunuculuğunu üstlendiği Met Gala için New York’a giderken uçakta çektirdiği iki fotoğrafı şu notla paylaştı:

“Met Gala here we come. Destination ‘Camp’ so excited to co-chair Anna’s event. And I didn’te shave my legs for 4 days wich really completes the look.”

Ünlü şarkıcı ve oyuncunun, bacaklarını dört gündür tıraş etmediğini paylaşması normalse, tuhaflık bende demek ki!

GÜNÜN SÖZÜ

“Kadını götürüp mutfağa kapatıyor, sonra da ufkunun darlığına şaşıyoruz; kanatlarını kesiyoruz, uçamıyor diye yakınıyoruz.” (Simone de Beauvoir)