Kablolu yayında CNN, İngiliz, İspanyol, Alman, Fransız kanallarını izliyoruz zaman zaman... özellikle uluslararası tartışma konularında farklı bilgilere ve görüntülere ulaşıp da zengin seçeneklere sahip oluyoruz. O kanalların içinde RAI yok... RAI, İtalyan kanalı, biliyorsunuz. Apo’nun yakalandığı günlerde iki ülke arasında yaşanan iade tartışmaları nedeniyle o günkü İtalyan hükümetine kızıp kırmızı kart göstermişti Türk Telekom, RAI’ye... O sorunlar çözüldü. Gündem çoktan tarihe kaydı, ama Telekom’un ambargosu sürüyor. Cezayı RAI değil biz çekiyoruz. Emre - Okan İnter’de, Ergin Ataman - Mirsad Siena’da mücadele ediyor. Dahası Murat Didin de orada... İtalya bir spor ülkesi üstelik... Bu ambargo bitmeli, RAI yeniden evlerimize dönmeli!
Spordan Sorumlu eski devlet bakanlarından Fikret Ünlü dostum aradı geçenlerde... Kaygılıydı. Özellikle önümüzdeki dev organizasyonlarla ilgili olarak durağan bir döneme girdiğimizi anlattı:
"Bu yıl Daegu’da Üniversite Oyunları var. Koreliler her şeyi hazırlamışlar bekliyorlar. Üniversiade, 2005’te İzmir’de düzenlenecek. Bu organizasyonu ülkemize aldık, olimpiyat düzenleme konusunda kendimizi göstereceğimiz bir fırsat yarattık. Ama bu fırsatın iyi kullanılıp, kullanılmadığından şimdilik emin değilim. Özel bir ekip Daegu’ya gidip gözlem yapmalı... Sporcularımız en geniş biçimde orada mücadele etmeli. Bakın 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’na da az kaldı, uyumayalım! "
Fikret Ünlü’yü siyasetçi olarak seversiniz, sevmezsiniz, bilemem... Ama onun yaşam omurgası spor adamlığıdır. Söylediklerine saygı duymalı, duyarlı olmalıyız!