Deniz Sipahi

Deniz Sipahi

dsipahi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türk fut­bo­lu için ye­ni bir dö­nem açıl­mış­tı. Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Ha­san Do­ğan’ın baş­kan­lı­ğın­da ve ye­ni bir kad­roy­la spor­da ye­ni açı­lım­lar yap­mak için gö­rev ba­şı­na gel­miş­ti. Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı bu­nun için ilk adım ol­du.
Ta­kı­mı­mız ger­çek­ten de her­ke­si kıs­kan­dı­ra­cak bir per­for­mans gös­ter­di. Bir­çok ki­şi­ye gö­re şam­pi­yon­lu­ğu hak ede­cek bir mü­ca­de­le ser­gi­le­di. Bu bü­yük ba­şa­rı­nın ar­dın­dan ba­zı pro­je­le­ri ger­çek­leş­tir­mek da­ha ko­lay ola­cak­tı.
Fe­de­ras­yo­na gü­ven art­mış ve ge­le­ce­ğe dö­nük ya­tı­rım­la­rın ha­ya­ta ge­çi­ri­le­bil­me­si için ge­rek­li ze­min ha­zır­lan­mış­tı. Ha­san Do­ğan ba­zı işa­dam­la­rı ve ku­lüp­ler­den söz­ler de al­mış­tı. Fut­bo­lun altya­pı­sı­na önem ve­ri­le­cek, hat­ta okul­lar­da ders­ler bi­le ve­ri­le­cek­ti. Bu­nun için mad­di kay­nak ya­ra­tı­la­cak, ku­rum­lar ara­sın­da ko­or­di­nas­yon ku­ru­la­cak ve ge­le­ce­ğin yıl­dız­la­rı ya­ra­tı­la­cak­tı.
Ha­san Do­ğan’ın ölü­mü çok ani ol­du, he­pi­miz sar­sıl­dık.
Tür­ki­ye’de uz­laş­ma ze­mi­ni bul­mak­ta gi­de­rek zor­lan­dı­ğı­mız bir dö­nem­de Do­ğan’ın olay­la­ra ba­kı­şı bir fır­sat ola­rak gö­rü­lü­yor­du. 143 gün­lük gö­rev sü­re­sin­de böy­le bir or­ta­mı ya­ka­la­mak ko­lay de­ğil­di. Ama ya­pa­cak birşey yok... Ha­yat de­vam edi­yor.
Ha­san Do­ğan için ya­pı­la­cak en gü­zel şey, kal­dı­ğı yer­den fe­de­ras­yo­nun de­vam et­me­si­dir.
Baş­lan­gıç­ta be­lir­le­nen stra­te­ji­le­rin ay­nen uy­gu­lan­ma­sı ve Türk spo­ru­nun dün­ya­da hak et­ti­ği ye­ri al­ma­sı­dır. Şim­di önü­müz­de bir yol ha­ri­ta­sı var.
Tü­zük ge­re­ği iki baş­kan­ve­ki­lin­den bi­ri­nin baş­kan­lı­ğa ve­ka­let et­me­si ve üç ay için­de de ge­nel ku­ru­la git­me­si ge­re­ki­yor.
Lüt­fü Arı­bo­ğan ve Mah­mut Öz­ge­ner ara­sın­da Öz­ge­ner’in adı da­ha ön pla­na çık­tı.
Do­ğan sağ­lı­ğın­da Öz­ge­ner’i za­ten ve­li­ah­tı ola­rak seç­miş­ti ve bu­nu her fır­sat­ta di­le ge­ti­ri­yor­du.
Öy­le an­la­şı­lı­yor ki, Ku­lüp­ler Bir­li­ği ge­nel ku­ru­la ka­dar ve­ka­le­ten sü­re­cek gö­re­vin son­ra­sın­da asa­le­ten sür­me­si için fi­kir bir­li­ği için­de...
Bu pro­je­le­rin de­vam­lı­lı­ğı ne ka­dar önem­liy­se İz­mir spo­ru için de önem­li bir fır­sat­tır.
*    *   *
Ka­bul ede­lim ki, fut­bol gü­nü­mü­zün en po­pü­ler spo­ru...
Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı’nda­ki ba­şa­rı gra­fi­ği­nin gün­de­lik ha­ya­tı­mı­zı bi­le na­sıl et­ki­le­di­ği­ni ya­şa­ya­rak gör­dük. Tür­ki­ye’nin gün­de­min­de ağır eko­no­mik so­run­lar ve si­ya­si ge­liş­me­ler var­ken, Mil­li Ta­kım’ın maç­la­rı gün­de­min ilk sı­ra­sı­na otur­ma­yı ba­şar­dı.
Kar­şı­laş­ma sa­at­le­rin­de ha­yat ne­re­dey­se dur­du.
Bü­tün bun­lar Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Baş­kan­lı­ğı’nı da Tür­ki­ye’nin en po­pü­ler kol­tuk­la­rın­dan bi­ri ha­li­ne ge­ti­ri­yor.
Mah­mut Öz­ge­ner’i yıl­lar­dır ta­nı­rım.
Çok genç yaş­tan iti­ba­ren fut­bo­lun için­de ol­du.
Bel­ki de Tür­ki­ye’nin en genç ku­lüp baş­kan­lı­ğı ya­pan yö­ne­ti­ci­le­rin­den­dir.
Sa­kin, uz­laş­ma­cı, to­par­la­yı­cı bir ka­rak­te­re sa­hip­tir. Şo­vun de­ğil, ger­çek­le­rin pe­şin­de­dir.
Da­ha da önem­li­si Türk fut­bo­lun­da­ki prob­lem­ler­le il­gi­li çö­züm öne­ri­le­ri olan bir spor ada­mı­dır.
Ha­san Do­ğan’ın “Ve­li­ah­tım...” de­me­si bo­şu­na de­ğil­dir.
Çün­kü prog­ra­mın ha­zır­lan­ma­sın­da Öz­ge­ner’in bü­yük kat­kı­sı var­dır.
Ka­mu­oyun­da­ki yay­gın ima­jın ak­si­ne fe­de­ras­yo­nun Türk fut­bo­lun­da as­la ak­tör, oyun­cu ol­ma­ya­ca­ğı­nı sa­vu­nur. Bu zih­ni­ye­tin de­ğiş­ti­ril­me­si bi­le Türk fut­bo­lu­na en bü­yük hiz­met an­la­mı­na ge­lir.
Alı­nan ka­rar­la­rın, ça­lı­nan dü­dük­le­rin, ka­za­nı­lan pu­an­la­rın ar­ka­sın­da hep birşey­ler aran­dı.
Be­nim ta­nı­dı­ğım Mah­mut Öz­ge­ner, hem bu al­gı­nın de­ğiş­me­si­ni sağ­la­ya­cak hem de ge­le­cek­le il­gi­li adım­la­rın atıl­ma­sı­na kat­kı­da bu­lu­na­cak önem­li bir isim­dir.
Öz­ge­ner’in baş­kan­lı­ğı­nın İz­mir’e de bü­yük kat­kı­lar sağ­la­ya­ca­ğı­nı bir kez da­ha ha­tır­lat­mak is­ti­yo­rum.