Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İBB parklarındaki önemli problemlerden biri de umumi tuvaletler. Eyüp’te Nikâh Salonu ve Gösteri Merkezi’nin önündeki İBB’ye ait tuvaletler neredeyse bir yıldır bitmiş halde, açılmayı bekliyor. 40 dönümün üzerindeki parkta tramvay durağı yüzünden yeri değiştirilen tuvalet, bitmiş görünmesine rağmen bir türlü açılamıyor.

İBB’ye ait parkların bazılarında motosikletle dolaşmak yasakken, bazılarında başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere halk motosikletle dolaşabiliyor.

Hal böyle olunca, parkların içinde motosikletle dolaşan, motosiklet öğrenmeye çalışanlara engel olmuyorlar.

Haberin Devamı

İBB çağrı merkezi de parklarda motosiklet kullanmanın yasak olup olmadığına ilişkin şikâyette bulunanlara net bir cevap veremiyor. İBB’ye ait parklarda yasaklı köpekler serbestçe dolaştırılırken, güvenlik görevlilerince evcil ve zararsız köpeklerin ağızlıklı dolaştırılmaları isteniyor çünkü hangisi yasaklı, hangisi yasaksız bilgi sahibi değiller.

Özel güvenlik ne iş yapar?

Özellikle Eyüp sahilindeki İBB parklarındaki vatandaşlar özel güvenlik görevlilerinden son derece şikâyetçi.

Vatandaşlar, “Güvenlik parklardaki hiçbir şeye müdahale etmiyor. Kendilerine ayırılan yerlerin dışına çıkmıyorlar. Şikâyetlere kayıtsız kalıp, ‘Bizim yetkimiz yok, polis çağırıyoruz, gelmiyorlar’ diyorlar, polise sorduğumuzda ise ‘Bize güvenliklerden hiçbir şikâyet gelmiyor’ yanıtını alıyoruz” diyorlar.

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

Uçurtmalar Konya’yı selamladı

Selçuklu Belediyesi’nin düzenlediği ve Konya’da yaz günlerine renk katan Uçurtma Şenliği’nin ikincisi Selçuklu’nun gözde mekânlarından bir tanesi olan Seyir Tepesi’nde düzenlendi. Seyir Tepesi’ne gelen aileler hem açık hava ve doğayla iç içe olurken hem de eşsiz Konya manzarası eşliğinde pikniklerini yaparak hafta sonu tatilinde streslerini attılar.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da başta çocuklar olmak üzere ailelerin de gün boyu keyifli vakit geçirdikleri etkinliğe katılarak onların sevincine ortak oldu. Çocuklarla sohbet eden, fotoğraf çektiren Başkan Pekyatırmacı onlarla birlikte uçurtma uçurdu, etkinlik alanına gelen ailelerle sohbet etti. Selçuklu Belediyesi tarafından etkinlik kapsamında çocuklar için özel aktivite alanları oluşturuldu.

Haberin Devamı

Gün boyu çeşitli animasyon gösterileri düzenlendi, interaktif ve şişme oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Sportif aktivitelerin de yapıldığı etkinlikte çocuklar için yarışmalar düzenlendi, çocuklar sürpriz hediyelerle sevindirildi. Etkinlikte Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı çocukların gönüllerince eğlendiği yarışmalardan bir tanesinin startını vererek dereceye girenlere ödül takdim etti. 2.’si düzenlenen ve Selçuklu Seyir Tepesi’ne gelen misafirleri eğlendiren Uçurtma Şenliği Türk sanat müziği konseriyle son buldu.

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

‘Üst Geçit Projesi’ rafa mı kalktı?

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 9 Mart 2016 yılında “Dev Üst Geçit Projesi başlıyor” diyerek projenin başlayacağını belediyenin web sitesinden duyurmuştu.

Aynı zamanda Kütahya Valiliği’nin web sitesinden de konuyla ilgili açıklamalar var. Proje yıllardır hayata geçmediği için şehir içi trafiği durma noktasına geliyor.

Haberin Devamı

Şehir içinden TCDD’ye ait demiryolu geçiyor. Trenlerin geçişi sırasında yollar kapatıldığı için şehir içinde trafik duruyor. Yıllar önce bu sorunu çözmek için üst geçit projesi yapılmıştı ama hayata geçmedi. Bu proje devam edecek mi merak ediyoruz” dedi.

Okurlarımızın bu şikâyetini Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve ekibine iletmiş olalım, bakalım konuyla ilgili nasıl bir açıklama gelecek?

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

Bağcılarlılar kayısı hasadında buluştu

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kayısı Festivali’nin bu yıl 11’incisi düzenlendi. Güneşli Mahallesi’ndeki Kayısı Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Yardımcısı İsmet Öztürk ve ilçe sakinleri katıldı. Komşularla birlikte güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Başkan Özdemir, “Bağcılarımızda 8 nostalji bahçemiz hizmet veriyor. Anadolu’nun bir mozaiği konumundaki ilçemizde bugün komşularımızla birlikte kayısı hasadı yapıyoruz. Hep beraber sohbet ediyoruz hem de dalından kayısı yiyoruz” dedi. Özdemir daha sonra dalından topladığı kayısıdan vatandaşlara da ikram etti.

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

Yaz tatilini sporla geçirecekler

Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün çocukları farklı spor aktiviteleriyle buluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği Yaz Spor Okulları başladı. İlçenin farklı noktalarındaki kurs merkezlerini gezen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çocukların ilk ders heyecanını paylaştı. Çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için düzenlenen kursların yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Çalık, “5 ile 14 yaş grupları arasında yaklaşık 3 bin öğrencimize 16 branşta ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz. Tüm eğitmenlerimize ve evlatlarımıza başarılı bir dönem diliyorum” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü sınırları içerisinde yer alan 16 farklı alanda sürdürülecek kurslarda basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik, futbol (kız/erkek), masa tenisi, tekvando, tenis, izcilik, satranç ve çocuk zumbası branşları yer alıyor. Engelsiz branşlarda ise yüzme, jimnastik, basketbol ve tekvando alanında eğitimler veriliyor. Yaz Spor Okulları’nın kapanışı ise 27 Ağustos’ta Kavaklı Hasan Doğan Stadı’nda gerçekleşecek madalya ve sertifika töreniyle yapılacak.

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

Şezlong ve şemsiye işgaline son!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Edremit ilçesi Altınkum Plajı’nda usulsüz işgallere son verdi. Usulsüz işgallerin kaldırılması tatilciler tarafından takdirle karşılandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir özveriyle çalışarak halkın kullanıma açtığı mavi bayraklı Altınkum Plajı’nın yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmasıyla birlikte gelişigüzel işgaller de başladı. Oksijeni ve temiz deniziyle dünyaca ünlü Kazdağları’nın eteklerindeki bu bölgede işgale izin vermeyeceklerini açıklayan Zabıta Daire Başkanı Vehbi Yörük, zabıta ekiplerinin şezlong, şemsiye, sandalye ve piknik masalarının hepsini topladığını söyledi. Yörük, “Yoğun ilgi ve gelişigüzel işgaller nedeniyle adım atılamaz hale gelmek üzere olan plajımızda bundan sonra bu tür görüntülere izin vermeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz vatandaşlara ait olan plajları yine vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır” dedi.

Bir tuvaleti açmak bu kadar zor olabilir mi

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...