Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere Kırsal Kalkınma Projeleri ile destek olan Büyükşehir Belediyesi’nden bir destek de küçükbaş hayvan yetiştiricilerine geldi. Alpu ve Seyitgazi belediyeleriyle imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi 500 küçükbaş hayvan alarak ilçe belediyelerinin belirleyeceği alanlarda hayvanların bakımı yapılacak.

Büyükşehir’den çiftçiye destek

Türkiye’de birçok yerel yönetime İpekböcekçiliği Geliştirme Projesi, çiftçiye destek için domates, marul, lavanta fidesi hibesi, manda hibesi, gibi Kırsal Kalkınma Projeleri ile örnek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için de harekete geçti. Proje kapsamında Alpu ve Seyitgazi Belediyesi ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, 480 adet dişi merinos ile 20 adet merinos koç satın alacak, aynı zamanda hayvanların muhafazası için yapılacak ağılın yapımını da üstlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından veterinerlik hizmeti desteği de sağlanacak projede ağıl yapımına başladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Artan maliyetler nedeniyle tüm üreticilerin zor günler yaşadığını biliyoruz. Daha önce Bozan’da manda yetiştiricilerimize destek olmuş ve orada küçükbaş hayvancılık için de destek olacağımızın sözünü vermiştik. Şimdi ilçe belediyelerimizle yaptığımız protokol kapsamında 500 hayvanın alımını gerçekleştirerek hayvancılığın gelişimi ile yaygınlaştırılmasına destek olmak istiyoruz. İlçe belediyelerimizin arazileri üzerinde hayvanların barınacağı alanların yapımına başladık. 8 yaşına kadar hiçbir hayvanı satmayacak veya kesmeyeceğiz. Çünkü amacımız 500 tane verilen hayvanın sayısını bu süreçte olabildiğince artırmak olacak. Belirli bir sayıya ulaştığımızda, bu hayvanları yetiştiricilere hibe etmeye başlayacağız. Biliyor ve görüyoruz ki ekonomimizin düzelmesinin tek yolu üretimden geçiyor. Her alanda dışa bağımlı hale gelen ülkemizin içerisinde bulunduğu durum gerçekten bizleri çok üzüyor. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle iş birliği içerisinde üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hobi değil, istihdam’

Haberin Devamı

Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğinde hizmet veren Engelliler Montaj Atölyesi birinci yılını kutluyor. Atölye bünyesindeki zihinsel engelli bireylerin ürettiği parça sayısı bir yılda 836 bin 178’ye ulaştı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın “Hobi değil, istihdam” sloganıyla hayata geçirdiği çalışmalar özel bireylere öğrenme, üretme ve kazanma imkânı sağlıyor. Projeye ilişkin değerlendirmesinde özel bireylerin azimle ve profesyonelce çalıştığına dikkat çeken Başkan Ataç, “Türkiye’nin popülasyonuna baktığınızda engellilerimizin oranı yüzde 12-13 civarında. Gençlerimizin çalışmaya ihtiyacı var. Çalışmak onlara öyle iyi hissettiriyor ki azimle ve profesyonelce çalışıyorlar ve çok mutlu hissediyorlar. Onlar bizim yüz akımız. Bu tip projelerimizle özel gençlerimize fırsat eşitliği sağlarken, ekonomik getiri de kazandırmış oluyoruz. Bu sayede gençlerimiz toplum içindeki yerlerini biliyor, becerileri gelişiyor, özgüven kazanıyor ve ekonomik getirileri oluyor. Projelerimizde bu değerlere yer vermeyi çok önemli buluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir’den çiftçiye destek

Eskişehir’de turizmin merkezi Odunpazarı

Odunpazarı, buram buram tarih kokan aynı zamanda da çağdaş sanatlara ev sahipliği yapan uygar bir kent. Tarihi Odunpazarı bölgesinde Odunpazarı Evleri, tarihi konaklar ve Kurşunlu Külliyesi arasında zamanda yolculuk yaparken, Hamamyolu Caddesi sizi birden, ödüllü, çağdaş Avrupa Kentleri’ne götürür. Odunpazarı’nın modern parkları ise adeta Eskişehir bozkırında hayata tutunmanızı sağlayan yeşil bir vaha. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de adından büyük bir övgüyle söz edilen Odunpazarı, bugün Seyahatname’de adı geçen sokakların 4’ünü aynı isimleriyle korumaya devam ediyor. Bütün gizemi ve ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakan Odunpazarı ve onun eşsiz evleri, sizleri görsel ve kültürel bir şölene davet ediyor. Dar sokakların iki yanına sıralanan evlerin bazıları bembeyaz duvarlarının arasında kahverengi çerçeveleriyle yağlıboya bir tablodan fırlamış gibi görünüyor. Bazı evler ise çivit mavisi, kiremit kırmızısı görünümleriyle bu tabloya farklı renkler katıyor. Evler... Osmanlı döneminin kent mimarisinin önemli özelliklerini içinde barındırıyor. Sivil Türk mimarisinin özgün örneklerinden olan ahşap, çatılar arasına doldurulan kerpiçlerle yapılmış cumbalı evler, yaşlanmışlıklarına rağmen yüzümüze gülümsüyor adeta. Bölgede evlerin yanı sıra döneme özgü Kurşunlu Camii ve Külliyesi de buluyor. Odunpazarı, bölgeye akın eden ziyaretçilere Odunpazarı’ndan küçük ama çok özel anı objeleriyle sevdiklerine hoş bir sürpriz yapma imkânı da sunuyor. Tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Külliyesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Tayfun Talipoğlu Daktilo Galerisi, Lületaşı Galerisi, Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde yer alan Ahşap Eserler Galerisi, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi ve Cam Sanatları Merkezi ve Sıcak Cam Atölyesi, Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Galerisi ve Ataol Behramoğlu Kitaplığı... Yolunuz bir gün Eskişehir’e düşerse, Odunpazarı görmeden, gezmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Büyükşehir’den çiftçiye destek

‘Tehlike arz ediyor’

İstanbul Avcılar Tahtakale Mahallesi, Faruk Nafız Çamlıbel Caddesi’nde yaşayan okurlarımız, ’’ Kaldırımda bulunan bu itfaiye direği tehlike arz ediyor. Kaç çocuk kafasını çarpıp kafasını kırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Avcılar Belediyesi’nin bir an önce bu direğe çözüm bulmasını istiyoruz’’ dedi.

Büyükşehir’den çiftçiye destek

‘Asfalt istiyoruz’

Kahramanmaraş Afşin Dedebaba Mahallesi, Akbulut Sokak’ta oturan okurlarımız, sokaklarının asfaltlanmasını istediler. Okurlarımızın isteğine Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ne cevap verecek. Bekleyip göreceğiz.

Büyükşehir’den çiftçiye destek

 

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN KURT

 

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde Gökmeydan Mahallesi, Nilgin Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, mahallede bulunan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Parkı’ndaki basketbol potalarının yenilenmesini istemişti. Biz de gazetemizin 30 Ekim 2020 Cuma günkü nüshasında “Gençlerin Başkan’dan bir isteği var!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’tan bir açıklama geldi, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Parkı’ndaki basketbol sahası tamamıyla bakıma alınıp potalar değiştirildi, zemin yeniden yapıldı ve tel örgüler yükseltildi. İlçemizde yaşayan her bir bireyin istek ve şikâyetlerini en hızlı şekilde çözmeye çalışıyoruz’’ dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.

Büyükşehir’den çiftçiye destek

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...