Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye ilçesinin altyapı eksiklerini tek tek gideriyor. Büyükşehir Belediyesi Fethiye’de hayata geçirdiği kanalizasyon, arıtma tesisi ve içme suyu projeleriyle ilçede güçlü bir altyapı sistemi oluşturuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye’nin altyapı eksiklerini gidermek çevreci bir kent oluşturmak adına sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir ekipleri İl genelinde devam eden çalışmaların önemli bir kısmını Fethiye’de yürütüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye İlçesi Hisarönü-Ovacık Mahallesi’nde güncel kur ile yaklaşık 155 Milyon 944 Bin TL’ye mal olacak olan 121 kilometrelik kanalizasyon hattı, 3 adet atık su terfi istasyonu ve 3 bin 841 adet parsel bacası imalat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tamamlandığında Hisarönü-Ovacık Mahallelerinin 30 yıllık kanalizasyon altyapı ihtiyacının sona ereceği projenin yüzde 98’i tamamlanırken yapılan çalışmalar kapsamında; 118 bin 498 metre kanalizasyon, 2 bin 617 adet muayene bacası, 3 bin 49 adet de parsel bacası imalatı, 3 adet Terfi Merkezi imalatının da yüzde 98’i tamamlandı. Çalışmaların ardından bozulan yollarda da 6 bin 300 metrekare beton/kilitli parke taşı tamiratı, 170 bin metrekare de asfalt tamiratı yapıldı. Hat imalatları tamamlanırken yol kaplama işler devam ediyor.

Haberin Devamı

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

Projenin %75’i tamamlandı

Kanalizasyon projesinin yanı sıra yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve güncel kur ile 126 milyon 214 bin 722 TL’ye mal olacak Fethiye Atık su Arıtma Tesisi Kapasite Artış Projesi de hızla ilerliyor. Fethiye ilçesinde ortaya çıkan atık suyun arıtılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için büyük önem taşıyan tesisin inşaat işleri tamamlarken projenin genel tamamlanma oranı da yüzde 81’e yükseldi. Projenin tamamlanması ile birlikte 25 bin metreküp/gün kapasiteye sahip olan Fethiye AAT’nin kapasitesi 50 bin metreküp/güne çıkacak. Ayrıca mevcutta 125 bin kişiye hitap eden tesis, projenin ardından 250 bin kişiye hizmet verecek.

Altyapı güçlendirildi

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi göreve geldiği 2014 yılından bu yana Fethiye’de tamamladığı projeler ile güçlü bir içme suyu, arıtma ve kanalizasyon sistemi oluşturuyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlık iş birliğinde Ölüdeniz’in 2040 yılına kadar altyapı eksiğini tamamen ortadan kaldıracak Ölüdeniz Atık su Arıtma Tesisini hizmete sunuldu. Kanalizasyon projeleri kapsamında Çiftlik Bölgesinin atık suyunu Fethiye Atık su Arıtma Tesisine iletecek hat yapılırken burada oluşan atık suyun bertarafı sağlanıyor.

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

Ek içme suyu kazandırıldı

Fethiye’de kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra içme suyu konusunda da önemli yatırımlar yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Milyon TL yatırımla İnönü Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Çarşı Mahallesinde yaklaşık 7 kilometrelik içme suyu hattı yaparak bölgeye modern içme suyu hattı kazandırdı. Büyükşehir ekipleri ayrıca Çatalarık Mahallesinde yaptıkları çalışma ile sisteme 20 lt/sn. ek su kazandırarak 150 bin kişiye ek içme suyu sağladı.

Değirmen Boğazı ışıl ışıl oluyor

Haberin Devamı

250 hektarlık alan üzerinde bulunan ve 52 farklı tür ağacı bünyesinde barındıran Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde kent yaşamının bir parçası haline geliyor. Değirmen Boğazı içerisinde yer alan yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş yolu; 30 metre aralıklarla montajı yapılan 50 adet aydınlatma direğiyle, vatandaşların gece de gönül rahatlığıyla yürüyebileceği ve spor yapabileceği bir bölge haline geliyor.

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

Sakarya’da dört mevsim tarımsal üretim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Seracılık Mükemmeliyet Merkezinde ilk hasat yapılıyor. Topraksız tarım ve jeotermal ısıtma tekniğinden yararlanılan merkezde 30 ton domates pazarda tüketiciye sunuldu. Yanık Fidan Teşhir ve Üretim Alanında ise sözleşmeli tarım modeli kapsamında kentteki çiftçilerle 10 milyon liralık fidan yetiştiriliyor. Marka şehir hedefi doğrultusunda ilerleyen Sakarya, tarımda önemli çalışmalara imza atıyor. Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ve Yanık Fidan Teşhir ve Üretim Alanı projeleriyle kentin tarımsal verimliliği artırılıyor. Şehirde yaşayan çiftçilerin de üretime katıldığı bu iki noktada istihdamın yanı sıra ihracat faaliyetiyle de ekonomik fayda yaratılıyor. Projeler yakın zamanda start almış olmasına rağmen kısa sürede önemli ölçüde ilerleme kaydedilerek şimdiden meyveler toplanmaya başlandı.

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

Topraksız tarımdan 30 ton hasat

40 milyon liralık yatırım bütçesiyle Akyazı ilçesinde kurulan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, “vizyon proje” olarak yorumlanıyor. 53 bin metrekarelik bu alanda topraksız tarım ve jeotermal ısıtma tekniğiyle 8 farklı tür domates yetiştiriliyor. Proje kapsamındaki ilk hasat bu yaz gerçekleşirken elde edilen ürün 30 tonu buldu. Serada görev alan Yüksek Ziraat Mühendisi Selman Özkan çalışmalardaki son durumu şu sözlerle anlattı; “Projenin ilk etabında diktiğimiz 65 bin kök domatese her gün göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Sağlıklı ürün ve verimlilik prensibiyle mevsimsel koşullara bağlı olmadan yılın her ayı hasat yapabileceğiz. Domatesin yanı sıra biber ve patlıcan gibi ürünler de yetiştirerek ülkemizin tarımdaki üretim ve ihracatını artıracağız”.

10 milyon liralık fidan dikildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yanık Mahallesinde kurulan Fidan Üretim ve Teşhir Alanında ise sözleşmeli tarım modeli uygulanıyor. Bu kapsamda Sakaryalı çiftçilerle 40 çeşit ağaç ve 50 tür çalı dikilirken toprakla buluşturulan fidanların toplam değeri 10 milyon liraya ulaştı. Burada yetiştirilen bitkiler, şehrin farklı noktalarındaki Büyükşehir Belediyesine ait satış noktalarında doğrudan tüketiciye ulaştırılıyor. Ayrıca kentin bir diğer önemli faaliyetlerinden arıcılıkta da yine üreticilerle iş birliği yapılıyor. 54 Katılımcı Arıcılık projesi kapsamında ilk etapta 550 arıcıyla beraber bal, arı sütü, polen ve propolis gibi organik besinler üretildi. Bu ürünler de yine Büyükşehir Belediyesinin kurduğu Bal Evlerinde satışa sunuluyor.

Ücretsiz futbol kursu

Yaz kursları kapsamında düzenlenen Gitar Kursu kayıtları sürerken Futbol Kursu da yaz tatili süresince 9/12 yaş grubu çocuklara yönelik olarak Mumcular, Göltürkbükü ve Turgutreis mahallelerinde gerçekleşecek. Gençlerin kişisel gelişiminden yeteneklerinin keşfine, sosyal beceriler kazandırılmasından spora kadar birbirinden önemli kurslar vermeyi sürdüren Bodrum Belediyesi, çocukları spor ve sanatla buluşturmak için hazırlamış olduğu kurslar kapsamında geleceğin yetenekli gençlerini yetiştirmek üzere futbol kursları düzenliyor.

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

‘Hoş geldin bebek’ ziyaret

Yüreğir Belediyesi, yeni bebek heyecanı yaşayan ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği “Hoş Geldin Bebek” projesiyle ebeveynlerin mutluluklarına ortak oluyor. Yeni bebek sahibi olan aileleri ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de ekiplerin bazı ziyaretlerine katılarak ailelere sürpriz yapıyor. Bu kapsamda eşi Raziye Kocaispir ile birlikte Yenidoğan Mahallesi sakinlerinden Ballı ailesini evlerinde ziyaret eden Başkan Kocaispir, Lütfiye ve İsa Ballı çiftini tebrik etti.

Fethiye’nin altyapısını güçlendiriyoruz

 

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...