Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Doğal güzellikleriyle adeta kendisine hayran bıraktıran Kaş’ın, yaz sezonuna hazır olduğunu söyleyen Başkan Ulutaş, Milliyet’e konuştu.

- Ukrayna-Rusya savaşı turizm bakımından Kaş’ı çok etkiler mi? Bu sezonda turizmi nasıl görüyorsunuz?

Kaş her mevsim yoğun. Şu anda ilçemizde Ruslar, Ukraynalılar var, İngilizlerden de rezervasyonlar alıyoruz. Geçen sene Avrupa kapalıyken Kaş doldu taştı. İnsanlar biraz rahat bir yerlere gitmek istiyor. Huzur bulacağı bir yerlere istiyor. Kaş aslında huzurun, rahatlığın, ferahlığın, olduğu bir yer. Bu sene de bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Pandeminin pik yaptığı zamanda bile Kaş’ta vaka sayısı neredeyse sıfırdı. Kaş çok şanslı bu anlamda. Çok dağınık bir coğrafyamız var. Buraya geldiğiniz zaman sanki kendinizi izole etmişsiniz gibi oluyorsunuz. Gerçekten virüs de burada çok olmadı. Ayrıca pandemide ilçemizde kalan kişi sayısı artınca Kaş’ın ekonomisi de artmış oldu.

Haberin Devamı

- Zincir otellerinin bu bölgeye bir talebi var mı?

Şu anda birçok zincir otel burada yatırım yapmak istiyor. Özellikle yarımadaya çok talep var. Büyük yatırımcılar geliyorlar. Biz Kaş’ın tarihi dokusunun bozulmasını istemiyoruz. Kaş’a kim yatırım yapacak olursa olsun burasının mimari yapısına uygun oteller yapmasını talep ediyoruz.

Kaş yaza hazır

- Kaş’tan Meis Adası’na, adadan Kaş’a çok çok gelip giden oluyor mu?

Pandemi boyunca zaten adaya giriş çıkışlar durmuştu. Öncesinde Türkiye'den Meis’e yılda 30 binin üzerine kişi gidiyordu. Yani ciddi bir turist akımı var burada. Adada yaşayanlar zaten sağlık ve hastane ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Yemek yemeye, alışveriş yapmaya buraya geliyorlar. Hatta adada yapacakları inşaatlar için bile malzemelerini buradan alıyorlar. Genelde cuma günleri Kaş’a gelip, pazartesi günleri dönüyorlar.

- Projelerinizden ve hizmetlerinizden biraz bahseder misiniz?

Ben sahadan gelmiş bir adamımım. Hem tarımsal faaliyetlerin içinde bulunan hem turizm içinde bulunan bir kişiyim. Kaş’ın en tepedeki mahallesinden denizimizin altına kadar hizmet veriyoruz. Çok ciddi projeler var Kaş'ta. Üç katlı otopark, pazar yeri, üstünde sosyal, kültürel alanlar, konferans salonu var. Ondan sonra yeme içme mekânları var. Yaşam alanları var. Böyle büyük bir alan yapıyoruz ve Kaş’ın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi otopark. Bunu da çözümleyecek bir proje geliştirdik. Projeyi yaptık. Mimari projeyi, sonra mühendislik projelerini ihale ettik. İnşallah kazmaya vuracağız oraya. Kaş’ta en büyük projelerden biri bu. Kreş yaptık çocuklar için. Şimdi açılışını yapacağız. Barınak yaptık; yaklaşık bin tane can dostunun misafir edilebileceği, içerisinde ameliyathanesi olan bir barınak yapıyoruz.

Haberin Devamı

- Kaş’ta görev yapan memurların en büyük problemi ev kiraları. Bu konuda bir projeniz var mı?

Evet, turizm merkezi olduğumuzdan, kiralar çok yüksek, özellikle yaz aylarında buraya çok talep oluyor. Burada yaşayan memurlar zorlanıyor. Onlarla ilgili olarak TOKİ'yle bir çalışmamız var. Yetmiş dönüm yeri TOKİ'ye ayırdık. İmar planını da yaptık. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.

Kaş yaza hazır

‘Kültür sanat ve spora doyacağız’

Haberin Devamı

- Kültür sanat faaliyetlerinizden biraz bahseder misiniz?

Pandemiden dolayı birçok etkinliğimizi durdurmuştuk ancak şimdi tüm etkinliklerimizi yapmaya başladık. Kınık’ta 28 Mayıs tarihinde bir güreş etkinliği yapıyoruz. Güzel bir güreş tertipleyeceğiz. Zaten Likya Festivali’ni biliyorsunuz, Meis’ten Kaş’a yüzme yarışı yapıyoruz. Kültür sanat etkinliğimiz çok. Bu sene kısa film festivali yapacağız, tiyatro festivalimiz var. Hababam Sınıfı’ndaki bazı tiyatrocuları Kaş’a davet ettik, tiyatrocularımız geldiler. Kaş’ta güzel bir program hazırlıyoruz. Ayrıca Bisiklet yollarıyla Santos Antik Kenti ile Patara Antik Kenti’ni birbirine bağlayacağız. Misafirlerimiz antik kentleri gezip oradan Patara sahiline denize giderek yüzebilecek.

Kültürel miras buluşmaları Patara'dan başladı

Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat iş birliğiyle düzenlenen "Kültürel Miras Buluşmaları"nın ilki Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarında bulunan Patara Antik Kenti ile başladı. 26 Mart Cumartesi günü düzenlenen etkinlik kapsamında Milliyet Arkeoloji'nin birinci yılı da kutlandı. Patara'da 1988 yılında ilk kazıları başlatan ve 1999 yılına kadar da kazı başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Fahri Işık'ın doğum günü de etkinlikte kutlandı. Prof. Dr. Fahri Işık ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, katılımcılara kentin ve kazı çalışmalarının tarihini anlattı. "Kültürel Mirası Buluşmaları"nın konuklarından biri de yazar Ahmet Ümit'ti. Ahmet Ümit, "İnsanlar Patara'ya kumsalı için geliyor ama buraya bu muhteşem kültürel zenginliği keşfetmek için gelmek lazım" dedi. Ahmet Ümit, Türkiye'nin zengin arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapmasına rağmen arkeolojiye yeterince ilgi gösterilmediğini kaydederek "Milliyet gazetesinin bir arkeoloji dergisi çıkarması son derece kıymetli. Bu çabayı saygıyla karşılıyorum ve destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaş yaza hazır

Sokaklar mayın tarlasına döndü

İstanbul, Kadıköy, Göztepe’de oturmakta olan okurlarımız, “Dr. Fazıl Gökçeören sokağında oturuyoruz. Aylardır belediyeye bildirmemize rağmen sokaktaki çukurlar kapatılmadı. Sokak köstebek yuvasına döndü. Kar yağışlarından sonra aslında tüm yollar aynı durumda. Yetkililerin sokaklardaki bu aksilikleri tespit edip bir an önce tamir etmesini istiyoruz. Bizi bir yana bırakın, her gün çöp kamyonu geçiyor, onlar bu sokağın durumunu belediyeye niye bildirmiyor, anlamış değiliz. Arabalarımız da zarar görmeye başladı, sokaktaki çukurlardan kaçalım derken sürücüler park halindeki arabalarımıza zarar veriyor” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Kadıköy Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.

Kaş yaza hazır

Böyle olur Efeler’in festivali

Efeler’de üç gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle süren Efeler Gastronomi Festivali sona erdi. Sergi, panel söyleşi, mutfak atölyesi çalışmaları ve yemek yarışmalarıyla geçen lezzet festivalinin finalinde Efelerliler, Gülşen’in muhteşem konseriyle eğlenceye doydu. Pınarbaşı Mesire Alanı’nın ev sahipliği yaptığı festival, Efeler’in yanı sıra çevre illerden de gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. 7’den 70’e on binlerce vatandaşın cuma gününden hafta sonuna kadar takip ettiği festivalde ünlü isimler de yer aldı. Usta Şef Hazer Amani, duayen tiyatro sanatçıları Haldun Dormen, Mustafa Alabora, başarılı iş insanı Banu Zeytinoğlu, eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ile gastronomi dünyasının önemli isimleri, bilim insanları, mutfak yazarları ve sanatçıların katıldığı festivalin finalinde pop müziğin sevilen ismi Gülşen sahne aldı.

Kaş yaza hazır

Esen Karatepelilerin taleplerini dinledi

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçenin ihtiyaçlarını halktan dinlemek için vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Karatepe Mahallesi'ni ziyaret eden Esen, mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Vatandaşlar, mahallelerinin ihtiyaçlarını Esen'e iletme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Beraberinde ilgili müdürlerle bölgede inceleme yapan Esen, özellikle mahallenin dernek binası ve çevre düzenlemesi konusunda gelen taleplerle ilgili çalışmaları hızlıca başlatacaklarını belirtti.

Kaş yaza hazır

Büyükşehir’den ihtiyaç sahiplerine yardım

Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara Halk Kart ile destek olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 692 aileye 11 milyon 949 bin 820 TL’lik Halk Kart yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşmanın ayı ramazanda Halk Kart yardım miktarını ramazan ayına özel olarak artırdı. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart yardımından faydalanan vatandaşlara ramazan öncesi Halk Kart yardım tutarına ek olarak 300 TL ramazan ayı yardımı yapıyor.

Kaş yaza hazır

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...