Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarı’nın yedi yıl aradan sonra tekrar yapılacak olması bizi çok heyecanlandırıyor diyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Milliyet’e konuştu.

- Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarının ilçenizde olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlk kez 1992 yılında yapılan ve Türkiye’nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarı, yedi yıl aradan sonra 25’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. 11-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında eski yerinde yeni yüzüyle gerçekleşecek. Türkiye’nin her yerinde fuar oluşumu anlaşıldı. Geçmişte Karadeniz, Mersin ve birçok bölgeden bile buraya çiftçiler geliyordu. Antalya bölgesi tarıma havzası hem turizm hem tarım bir arada olan bir şehrimiz.

Haberin Devamı

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

‘Yeni teknolojiler sunalım’

İnşallah bu fuarı daha da büyüterek yöremizdeki çiftçilerimize firmalarımızın yeni teknolojilerini gösterebiliriz. Aynı zamanda çiftçilerimiz burada hem bilgilenir, hem de fikir sahibi olurlar.

- Sosyal belediyecilik kapsamında çiftçilere yardımcı oluyor musunuz?

Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sera atıklarını toplamak bakımından çiftçilerimize destek oluyoruz.

- Finike de su sorunu var mı?

Kapıçayı Barajı’nın Finike Ovası’nın sulanması açısından bize çok büyük katkısı olacak diye düşünüyorum. Çünkü susuzluk tüm dünyanın sorunu. Tarlalarımızdan bahçelerimize suyun kapalı bir sistemle gelmesi gerekiyor. Bu yıla kadar Finike’nin sulama sistemini belediye olarak biz üstlenmiştik. Her türlü yardımı veriyorduk. Ama şu anda Devlet Su İşleri takip ediyor. İlçemizde su sorunumuz yok. İki deremiz var. Ama bu suyu sulama sistemine aktaracak sistemin devlet tarafından yapılması gerekir ki belediyemizin gücü bu yatırıma yetmez. Umarım devletimiz en kısa zamanda bu iki dere için bir yatırım yapar.

- Kent meydanı projenizden bahseder misiniz?

İlçemizin görselliğe ihtiyacı var. Altyapı yapılmadan da görsellik yapılamıyor. Ama sağ olsun Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yine bize çok yardımcı oluyor. İlçemize yapılabilecek her dokunuşu yapıyor. Kent meydanı konusunda kendisi söz verdi. 17 Mayıs’ta ihalesi var. Meydanımızı en kısa zamanda düzelteceğiz. İlçemiz hoş bir görüntüye sahip olacak.

Haberin Devamı

- Beş kilometrelik muhteşem bir sahile sahipsiniz ilçenizdeki otel sayısı yeterli mi? Yabancı turistler ilçenizi tercih ediyor mu?

İlçemizde genelde butik oteller var. İlçemizi genellikle yerli turistler tercih ediyor.

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Yedi mahalleye kanalizasyon

- İlçenin altyapısı nasıl bir çalışma planlıyorsunuz?

Finike’mizin altyapısının yüzde 40’ı, belki yüzde 60’ı tamamlanmamıştır. Çünkü inşaat açısından gelişen bir ilçeyiz. Ama Finike’nin kanalizasyon eksikliğini tamamlıyoruz. Dünya Bankası Finansmanlı Sürdürülebilir Şehirler Projesi-ll çerçevesindeki Antalya Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetimi Projesi kapsamında ihale edilen “ASAT3-W9 Finike Bölgesinde Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı İşi”nin sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma arasında imzalandı. 41 milyon 327 bin lira bedelli sözleşme kapsamında Finike ilçe merkezindeki Sahilkent, Kale, İskele, Eski Mahalle, Yeni Mahalle, Karşıyaka ve Kızılca mahallelerinin kanalizasyon sorunu çözülecek. Projeyle, söz konusu yedi mahallede 25.6 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 4.8 kilometre evsel bağlantı imalatı, 10 adet atık su terfi merkezi ve bu merkezlere ait 4 kilometre uzunluğunda basma hattı yapılacak. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla birlikte yoğun yerleşimin olduğu şehir merkezindeki mahallelerin yanı sıra Finike Belediyesi ve Finike Devlet Hastanesi başta olmak üzere resmi kurumlarda yaşanan altyapı problemleri de çözüme kavuşturulacak.

Haberin Devamı

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Yanlış uygulama trafiği aksatıyor

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, “Zincirlikuyu metrobüs durağında yayalar yola çıkmasın diye çekilen tel örgülerin bir kısmı minibüsler ve taksiler yanaşsın diye söküldü. Sökülen nokta tam da 15 Temmuz Köprüsü’nün girişi. Burada minibüs ve taksiler yolcu indirdiği için özellikle sabah ve akşamları trafik kitleniyor. Büyükşehir Belediyesi burayı kapatmış olsa bu toplu taşma araçları yolcuları hemen 10 metre ilerideki durağın içerinden alır, böylelikle hem trafik aksamaz hem de vatandaş tehlikeye girmez” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine iletmiş olalım, bakalım şikâyet gelen nokta düzeltilecek mi?

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Bu görüntü İstanbul’a yakışmıyor

Ankara’da yaşamakta olup, bayram tatili için İstanbul’a gelen bir okurumuz, ”Bayram tatili için İstanbul’daki yakınlarımıza geldik. Mecidiyeköy’den 15 Temmuz Köprüsü’ne giderken metrobüs köprüsünün altında bu manzarayla karşılaştık. Günde binlerce kişi bu yoldan geçiyordur. Size gönderdiğim fotoğrafta, orta refüjdeki görüntüye şaşırdık. Ayrıca, yol boyunca arabaların arasından sürekli seyyar satıcı çıkıyor. Her an bir kaza yaşanabilir. Ankara’da böyle bir görüntü görmeniz mümkün değil. Bu durum Ankara’da olsa Büyükşehir Belediyesi hemen müdahale eder” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bu şikâyeti iletmiş olalım. Belki Ankara Büyükşehir Belediyesini örnek alırlar.

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

‘Yama değil, asfalt istiyoruz!’

İstanbul’un Kadıköy İlçesi Göztepe Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, “Size gönderdiğimiz fotoğraf Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi’nden. Bu cadde bölgenin en işlek caddesi. Yolumuz yaklaşık bir senedir bu şekilde. Ara ara gelip yama yapıyorlar ama yama yapıldıktan en fazla 15 gün sonra eski halini alıyor. Yama değil, asfalt istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine iletmiş olalım.

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Odunpazarı’na bir kreş daha

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vatandaşlara verdiği kreş sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Kurt, Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Odunpazarı Belediyesi’ne ait ek hizmet binasının bir bölümünü tam zamanlı kreş yaptı. İçinde oyun evinin de bulunduğu Hilal Bingöl Gündüz Bakımevi ve Kreşinin açılışı bugün saat 14.00’te yapılacak. Kreşler ve oyun evleriyle ilgili olarak konuşan Başkan Kurt,“Her mahalleye bir kreş sözümüzün arkasındayız. Odunpazarı’nda   kreş çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Eskişehir’e turist akını

Son yıllarda iç turizmin vazgeçilmez şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir, bayramda yine ziyaretçilerini ağırladı. On binlerce turist bayram süresince kentin güzelliklerini yerinde görme imkânı buldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait turistik merkezler bayramda turistlerden büyük talep gördü. Vatandaşların özellikle Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Masal Şatosu’nun 5 bin 726, Bilim Deney Merkezi’nin 1907, Sabancı Uzay Evi’nin 681, Hayvanat Bahçesi’nin ise 12 bin 500 ziyaretçi ağırladığını ifade ettiler.

Tarımın kalbi Finike’de atıyor

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...