Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzon’un Yomra Belediyesi, sosyal yaşam alanlarından parklara, altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar pek çok hizmetle ilçe halkının yüzünü güldürüyor. Başkan Mustafa Bıyık, “Gece gündüz çalışmaya devam” diyor.

Yomra’yı modern bir şehir haline getirmek ve bu hedefe ulaşmak için göreve talip olduklarını ifade eden Başkan Bıyık, “Neydi bizim hayalimiz? Bu söz ile halkımızdan destek istedik. ‘Bu ilçede kadınlarımız adeta evde hapis hayatı yaşıyor. Çıkıp gezebilecekleri, hava alıp stres atabilecekleri alanları yok’ dedik. Allah nasip etti, halkımız görevi bize verdi. İmkânlarımız çok kısıtlıydı. Yavaş yavaş, parça parça çalıştık. Çünkü şartlar öyle gerektiriyordu. Birde baktık ki daha inşaat aşamasında olmamıza rağmen insanlarımız buraya akın etmeye başladı. Çünkü Yomralı böyle hizmetlere hasretti. Halkımız bu hizmetleri istiyordu” dedi.

Haberin Devamı

Yomra değişimi yaşıyor

‘Sahili baştan yarattık’

Yomra sahiline önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Bıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelinen noktada, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapımına başladığımız, ancak halkımızın ilgisi ve takdiriyle yürüyüş ve bisiklet yollarını da içinde barındıracak şekilde sosyal yaşam alanına dönüştürdüğümüz Sahil Spor, Gezinti ve Dinlenme Alanı’nın birinci etabını halkımızın hizmetine sunduk. İkinci etabın yapım çalışmalarında da sona yaklaştık.”

Bıyık, “Türkiye’nin en büyük şampiyonluk anıtını ilçemize kazandırdık. Bu anıtla ilgili olarak Türkiye’nin dört bir tarafından beğeni aldık. Yazın gelecek olan turistler içinde fotoğraf çekilmek için temsili bir alan oldu. Turizm listelerine gireceğini düşünüyorum. Yapmış olduğumuz araştırmalara göre dünya da şu ana kadar şampiyonluk amacıyla şampiyonluk sonrası yapılan bir anıt bulamadık. Bu anlamda Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapacağız. Yomra’nın ismini yine Türkiye gündemine taşıdığını düşünüyorum” dedi.

Yomra değişimi yaşıyor

Kültür merkezine büyük ilgi

Yomra’ya çok önemli bir kültür merkezi kazandırdıklarını belirten Başkan Bıyık, bunun yanı sıra pek çok sosyal yaşam alanı ve park alanı kazandırdıklarını, altyapı sorununa da kalıcı çözümler ürettiklerini vurguladı. Bıyık, “İlçemize kazandırdığımız Kültür Merkezi ilgi odağı oldu. Kısa sürede birçok organizasyona ev sahipliği yaptı. Merkezimizde, sosyal ve sanatsal faaliyetlerden kına, nikâh, nişan organizasyonlarına kadar birçok farklı etkinlik yapılabiliyor. Ayrıca halk eğitim kurs salonlarını da hizmete açtık. Birçok Yomralı kadın burada gördüğü kurslar sayesinde aile ekonomisine katkı sunacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Hürriyet parkı için hayal dediler’

Yomra’ya kazandırdıkları Hürriyet Parkı projesine kimilerinin inanmadığını belirten Başkan Bıyık, projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Bıyık, “Yomra Hürriyet Parkı ve Sosyal Yaşam Alanı projelerini sunduğumuz zaman hayal sattığımızı iddia edenler olmuştu. Biz Yomra’yı sosyal alanlarla buluşturacağımızın sözünü vermiştik. 22 bin metrekare alan içerisinde tenis kortu, basketbol sahası, spor alanları, çocuk parkları, kamelyaları olan, Yomra halkının nefes alacağı bir alanı hizmete açtık emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yomra değişimi yaşıyor

Altın Karınca’dan Büyükşehir’e iki ödül

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmak üzere, iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Altın Karınca Ödül Töreni’ne katıldı. Törende, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ‘Yerel Kalkınma Kategorisi’nde “İda Madra Jeoparkı” projesiyle ‘Yönetişim ve Katılımcılık Kategorisi’nde ise “Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ ile iki ödüle layık görüldü. Ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın’ın elinden alan Başkan Yücel Yılmaz, sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “İda Madra Jeoparkı projesi Balıkesir’e çok değer katacak. UNESCO tarafından onaylanan uluslararası bir park alanı ilan edilecek. Balıkesir tarihten bu yana kaplıcaları, yeryüzü şekilleri ve her türlü özellikleriyle batıda dünyanın tanıması gereken en güzel yerlerden bir tanesi. Biz, burayı jeopark alanı ilan ederek Balıkesir ile birlikte içine aldığı diğer il ve ilçe belediyeleriyle, Balıkesir’imizin 20 ilçe belediyesiyle, siyaset üstü bir yaklaşımla, birlikte hareket ediyoruz. Dünyada böyle yerleri görmek için gezen 5 milyona yakın turist var. Biz de bu kitleyi bölgemize çekeceğiz. UNESCO marka değerini alıp, yolumuza öyle devam etmek istiyoruz. Diğer ödülümüzü de NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’miz ile aldık. Burada proje ekiplerimiz şehirdeki her şeyin katılımcı belediyecilik esaslarına uygun olarak yapılmasını sağlıyor. Projelerimizde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yomra değişimi yaşıyor

‘Sahilde çökmeler var’

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, “Kandilli iskelesinden Akıntı burnuna doğru giden Rıhtım Caddesi’nin önü sahil kısımlarında birkaç senedir meydana gelen çukurlar sebebiyle kullanılamaz ve tehlikeli durumda. Mayıs 2022 tarihinde İBB’ye bildirilmesine rağmen hiçbir onarım yapılmadı. Çöken yerlerin acil olarak yapılması gerekiyor” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini İBB yetkililerine iletmiş olalım.

Yomra değişimi yaşıyor

İlk TEKMER Tuzla’da açıldı

Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler olarak bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB iş birliğinde ilk kez Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurdu. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisine kurulan TEKMER’in açılış programına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tuzla Belediyesi vizyoner bir bakış açısıyla yola çıktı ve burası yerel yönetimler bazında ilk kurulan TEKMER oldu. Bu manada da öncü oldular. Rekabetçiliğin anahtarı inovatif fikirlere ev sahipliği yapılacak. Biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zekâ uygulama alanlarında çalışılarak inovasyon ekosistemimize önemli katkılar sağlanacak. Bu TEKMER diğer belediyelere de hem örnek hem de öncü olacaktır” dedi.

Yomra değişimi yaşıyor

Altı madalyayla yurda döndüler

Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu, yurt dışındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu sene 28 ve 30 Ekim tarihleri arasında 5.si düzenlenen Para Dans Avrupa Şampiyonası’na 15 ülkeden 42’si kadın, 30 erkek olmak üzere toplamda 72 sporcu katıldı. Büyük bir heyecana sahne olan şampiyona da milli sporcularımız göğsümüzü kabartarak ikisi altın olmak üzere toplamda altı madalya kazandı. Organizasyonda, Barış Bayraktar tek erkekler serbest stil ve tek erkekler dans sporu dalında iki altın, Nezihe Koçak Ünal ve Abdülkadir Ünal ikilisi, Duo Freestyle, Duo Standart ve Duo Latin kategorilerinde üç gümüş madalya kazanırken, yine Abdülkadir Ünal bireysel tek erkekler serbest stil kategorisinde bronz madalya aldı.

Yomra değişimi yaşıyor

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...