Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

Türkiye pazarına yenilik yağmuru, bu yıl da hız kesmeyecek gibi görünüyor. Neredeyse tüm markalar bir ya da iki yeniliğini pazara sunmaya hazırlanırken, makyaj operasyonu geçiren yenilikler de olacak. Elbette ağırlık, yine SUV ve crossover modellerde... İşte derlediklerimizin bazıları...

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

JEEP

Markanın ikonik modeli olan Jeep Wrangler, daha da geliştirilen 4x4 yetenekleri, orijinaline sadık kalan modern tasarımı, yüksek verimliliğe sahip gelişmiş motor seçenekleri, kapsamlı teknolojik ve güvenlik donanımlarıyla efsanesi özelliklerini sürdürmeyi hedefliyor. Yeni nesil Wrangler’ın, 2018 yılının sonbahar aylarında ülkemiz yollarında yerini alması planlanıyor.
Yeni Wrangler, 2 ve 4 kapılı olmak üzere iki farklı gövde tipine sahip olacak. 2 kapılı gövde tipi Sport, Sport S ve Rubicon donanım seviyeleriyle sunulurken, 4 kapılı gövde tipi ise Sport, Sport S, Sahara ve Rubicon olmak üzere dört farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. Onlarca farklı kapı, tavan ve ön cam kombinasyonları sonsuz kişiselleştirme sağlarken, 2019 yılında ilave olarak bir de yeni, yarım kapı alternatifi sunulmaya başlanacak. 3.0 lt V6 dizel ve 2.0 lt turbo benzinli motor seçenekleri var.

Haberin Devamı

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

HONDA

Markanın Türkiye’deki en büyük yeniliği, kuşkusuz Gebze’de üretilen 10. nesil Civic Sedan’ın dizel ve otomatik versiyonu olacak. 120 beygirlik dizel motor, manuel ve 9 ileri otomatik şanzımanla şeçenekleriyle bu yılın ilk yarısında satışa sunulacak. Bununla birlikte makyaj operasyonu geçiren CR-V de, yılın sonlarına doğru Türkiye pazarında olacak. Yenilenen CR-V’de dizel motorun yer alması beklenmiyor.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

KIA

Bu yıl Kia’nın yenilenme ve yenilik yılı olması bekleniyor. Orta sınıfta yer alan Cee’d Haziran ayında Türkiye’de olacak. Sedan sınıfındaki Cerato da, aynı zamanlarda Türkiye pazarında satışa çıkacak. Markanın tamamen yeni B sınıfı SUV modeli Stonic’inse, Eylül gibi yollarımızda olması bekleniyor. Kia’nın üst sınıftaki aracı Optima’nın ise, daha uygun motor seçenekleriyle sonbaharda Türkiye pazarında olabilir...

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

LEXUS

Haberin Devamı

Markanın “yaratıcısı” olarak kabul edilen “LS” modeli, yeni nesliyle bu yılın mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak... 5. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanan markanın ilk hibrit ve 4x4 sedan modeli LS, üst düzeydeki konforu ve teknolojik donanımlarıyla dikkati çekerken, 235 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak. 3.5 lt benzinli ve elektrikli “hibrit” motorla gelmesi beklenen LS, 4x2 ve 4x4 olarak tercih edilebiliyor.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

VOLKSWAGEN

Alman üreticinin yenilediği lüks SUV modeli “Touareg”, 2018’in Nisan ayından itibaren Türkiye’de satışa sunuluyor. Bununla birlikte markanın tamamen yeni iki modeli de, 2018’in sürprizlerinden. Bunlardan ilki, kompakt boyutlu SUV modeli olan ve Tiguan’ın altın yer alacak “T-Roc” olacak. 2018’in ikinci yarısından itibaren Türkiye’de satışa çıkacak T-Roc’u, yılın sonuna doğru da “T-Cross” izleyecek.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

HYUNDAI

Koreli üreticinin B sınıfında geliştirdiği yeni SUV modeli Kona, Türkiye’de üretilme ihtimali nedeniyle bir hayli gündeme gelmişti. Üretim konusu netleşmese de, Türkiye yollarına çıkması kesin olan Kona’nın, 2018’in ilk çeyreğinde, en geç ikinci çeyreğin başlarında satışa sunulması bekleniyor. İddialı bir tasarıma sahip olan Kona, markanın, Avrupa SUV pazarında hayli iddialı bir konuma gelmeyi planladığı kozu niteliğinde. Elektrikli versiyonunun da olması bekleniyor. Ayrıca i30 Fastback ve yenilenen Santa Fe’nin de 2018 yılında gelmesi

Haberin Devamı

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

VOLVO

Volvo Cars’ın Türkiye pazarında bu yıl en büyük yeniliği, kuşkusuz yeni kompakt otomobil platformunu kullanarak geliştirdiği “XC40”ı SUV olacak. Yılın ilk çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacak XC40’ın, markaya yeni bir müşteri kitlesi katması bekleniyor. Teknoloji alanında, yeni 90 ve 60 serisinde yer alan tüm nimetlerden yararlanan XC40, “Pilot Assist”, “City Safety”, “Yoldan Çıkma Önleme ve Engelleme”, fren desteği ile “Kavşak Uyarısı”, 360 derece kamera özelliği gibi donanımlara sahip olacak. XC40’ta motor olarak da D4 dizel ve T5 benzinli dört silindirli Drive-E seçenekleri bulunacak.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

OPEL

Yeni nesil Insignia’nın en sportif versiyonu olacak “GSi”, Türkiye’de 2018 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulacak. Hafif mimarisi ve alçak ağırlık merkezinin yanı sıra güçlü motor alternatifleriyle sportif sürüş meraklılarına hitap edecek “Insignia GSi”, 2.0 lt (260 HP) turbo benzinli ve 2.0 lt (210 HP) dizel motor seçeneklerine sahip olacak. Her iki motor seçeneğinde de, direksiyondan da kumanda edilebilen 8 ileri otomatik şanzımanla bulunacak.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

ALFA ROMEO

Almanya’nın efsanevi pisti Nürburgring’de rekora imza atarak dünyanın en hızlı SUV’u unvanını kazanan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Stelvio Quadrifoglio’da, 2.9 lt V6 Twin-Turbo motor görev yapıyor ve tam 510 HP güç üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla donatılmış, dört tekerlekten çekişli araç, 0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyede çıkabiliyor.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

AUDI

Markanın “amiral gemisi” olarak tanımlanan A8 modelinin 4. nesli, 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. “Teknoloji küpü” haline gelen ve “otonom sürüş” fonksiyonlarıyla da donatılacak yeni nesil Audi A8’i, yenilenen A7 de izleyecek.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

CITROEN

Markanın ilginç tasarımlı crossover otomobili “C4 Cactus”ün, yenilenen tasarımı ve farklı sürüş özellikleriyle bu yılın ikinci yarısında Türkiye yollarına çıkması bekleniyor. Yeni ve daha konforlu bir süspansiyon sistemiyle donatılan C4 Cactus, bununla birlikte ön kısmında ciddi tasarım yeniliklerine sahip.

DACIA

Adeta evrim geçiren, Dacia’nın SUV sınıfındaki popüler temsilcisi “Duster”, yeni nesliyle 2018 yılının mart ayından itibaren Türkiye yollarına çıkacak. Yeni nesliyle iddialı bir tasarıma ve özelliklere kavuşan Duster, 1.6 lt 115 BG ve 1.2 lt TCe 125 BG (4x2 ve 4x4) benzinlinin yanı sıra 1.5 lt dCi (90 ve 110 BG) dizel motor seçeneklerine sahip. Yeni Duster’ın, 110 beygirlik dizel versiyonu EDC otomatik vitesle de alınabilecek.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

FORD

Markanın B sınıfı SUV modeli “EcoSport”, nihayet yenilenmiş tasarımı ve donanım özellikleriyle 2018 yılının ilk yarısında Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. Araçta 1.0 lt 125 beygirlik benzinli EcoBoost’un yanı sıra 1.5 litrelik (100 ve 125 beygir) dizel motor seçeneklerinin de bulunması bekleniyor. Aracın 4x4 seçeneği de bulunacak. Bunun dışında markanın ticari modelleri “Transit Custom” ve “Courier” de, makyajlı versiyonlarıyla yıl içinde satışa sunulacak.

İŞTE 2018İN YILDIZLAR

SKODA

Çek üretici Skoda’nın ikinci SUV modeli Karoq, 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak. B sınıfında yer alacak Karoq, öncelikle 1.0 lt (115 PS) ve silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 lt (150 PS) benzinlilerin yanı sıra 1.6 lt (115 PS) motor seçeneğiyle geelecek.