Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Kemer ilçesinde incelemelerde bulunmuş, verdiği demeçte diyor ki:
- Kemer esnafı turiste dönük ticarette yüzde 80-90 arasında düşüş olduğunu söylüyor. Yılda 3 milyonu aşkın tatilciyi konuk eden Beldibi, Tekirova, Kemer bölgesi esnafının kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Bu sene verdikleri kiralar kadar ciro yapmaları çok zor.
Şu anda Antalya’nın sorunları Türkiye’nin sorunlarından daha büyük, diyen Davut Çetin devam ediyor:
- Gazetelerde otellerimizin fiyatlarına bakarsanız geçen yıla göre yüzde 30-40 indirimler var. Tarımda meyve sebze ihracatımız yüzde 27, domates ihracatımız yüzde 41 düştü. Sadece ihracattan değil, fiyattan da kaybettik. Henüz yolun başındayız ve sorun rakamlara tam yansımadı...
***
Hava sahamızı 17 saniye ihlal eden Rus uçağını düşürmek zor olmadı. Ancak sonuçlarına katlanmak hayli zor.Turizm ve ihracattaki düşüş bir yana... Bir helikopterimiz de Rus yapımı füzeyle düşürüldü. Sınırlarımızın ötesine uçak uçuramadığımız gibi şimdi sınırlarımız içinde de helikopter uçuramama riski ortaya çıktı. Ama iktidarın bizi bu bataklığa saplayan Esad takıntısı ve Esad’ın müttefiklerine karşı düşmanlık siyasetinde bir değişiklik görünmüyor.
Antalya esnafı ağlaşacak yerde iktidarı bu sakat politikaları değiştirmeye zorlamalı...

Orası Zelanda...

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın 4 - 14 Mayıs tarihleri arasında Endonezya, Yeni Zelanda ve Singapur’u kapsayan ziyaretinde heyette yer alanlardan biri de CHP milletvekili Ömer Süha Aldan’dı. İzlenimlerini sorduk, anlattı.
“Sadece Yeni Zelanda’yı anlatırsam... Bu ada ülkesinin yerli halkı olan Maorilerin genel nüfus içindeki oranı yüzde 14. Gerisini oluşturan Avrupalı göçmenler, ‘Topraklarınızı işgal ettik’ diyerek her yıl Maorilere belli oranda vergi ödüyorlar. Genel Vali ve Meclis Başkanı daima Maoriler arasından seçiliyor. Meclisi İngiliz Avam Kamarası formunda. İktidar ve muhalefet milletvekilleri, yüzleri birbirlerine dönük, ellerini uzatsalar değecek şekilde oturuyorlar. Hava elektriklenirse başkan ‘Sakin olun’ diyerek gerilimi azaltma yoluna gidiyor. Bizim izleyici olarak katıldığımız oturumda Panama Belgeleri konuşuluyordu. Başkan en az 20 defa, ‘Sakin olun’ diyerek ayağa kalktı.
Yeni Zelanda’da nereye gitseniz karşınıza Gelibolu Savaşları ve Atatürk çıkıyor. Atatürk’e hayranlar. Hele hele onun Çanakkale’de canlarını veren Anzak askerlerinin analarına yazdığı, ‘Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuştur’ diyen mektubunu bilmeyen yok gibi. Her yıl yapılan Çanakkale anma törenlerinde bizim büyükelçimizin bu mektubu okuması kural olmuş.”

ÖZÜR

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar ve korumasının dövdüğü güvenlik görevlisi bakanın bürosuna giderek özür dilemiş.
Bakan Bayraktar:
“Üzgün olduğumu belirttim. Helalleştik” diyor.
Bakan güvenlikçiyi değil güvenlikçi bakanı dövse yine bu kadar kolay barışacaklar mıydı?
Ayrıca görev başında dayak yiyen bir güvenlikçi bakanın huzuruna çıkıp neden özür diler?
Delikanlı belli ki Türkiye’yi yöneten kadroyu tanıyor.
“Bunlar adamı dövdükleriyle yetinmez üstüne üstlük işinden attırırlar” diye düşünüyor.
O yüzden gidip dayak atandan özür diliyor.
- Sizden dayak yediğim için özür dilerim efendim, diyen bir güvenlik görevlisi herhalde yalnızca bu dönemin Türkiye’sinde mevcuttur.

“Din adına yapılan yolsuzluklara, tecavüzlere” ses çıkarmayan yandaşlar
“dincileri bunları yapmakla suçlayanları”
dinsizlikle suçluyor…
Akif Kökçe,

Haberin Devamı

MeHaPe

Yargıtay’ın vereceği kararla MHP olağanüstü kurultayının yapılabileceği kaydedilirken...
Muhalif adayların artık kurultaydan umut kestiklerini belirtelim
Adaylardan Koray Aydın Devlet Bahçeli’nin yanına döndü.
Diğer üç adaya gelince... Onların beklentisini bir danışmanları şöyle aktarıyor:
- Yargıtay kurultayın yapılması yönünde karar da verse durumu değişmeyecek. Genel Merkez bu defa üç adayı yani Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Ogan’ı “tedbirli” olarak Disiplin kuruluna sevk edecek. Disiplin kurulunda ceza gören üye mahkeme kararıyla geri dönebilir. Ancak tedbirli olarak sevk edilirse o üye partinin hiçbir faaliyetine katılamıyor. Genel Merkez bu yolla üç muhalifin elini kolunu bağlama hazırlığı yapıyor.