Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Stephen King’in palyaçoları korku türünün nesnesine dönüştüren ünlü ve başarılı romanı “It / O” (1986), yayımlandıktan sonra yapılan televizyon filminin ardından 2017 yılında yeniden ve bu kez beyazperde için uyarlandı. İki bölüm halinde sinemaya aktarılan ve yapı olarak buna müsait olan romanın ikinci bölümünün uyarlaması “It: Chapter 2 / O Bölüm 2”, bu hafta gösterime giriyor. Bir grup dışlanan çocuğun kasabaları Derry’de dehşet saçan palyaço Pennywise’ı yenmeye çalışmasını konu alan ilk bölümün ardından ikinci bölüm 27 yıl sonra geçiyor. Derry’de bir kez daha Pennywise’ın geri döndüğüne dair çocukların kaybolması gibi işaretler görülmeye başlıyor.

Haberin Devamı

27 yıl önce onu durduran ve şimdilerde 30’larının ortalarındaki karakterler tüm korkularına rağmen Derry’e dönüp bir kez daha Pennywise ile yüzleşiyor. Başarılı bulunan ilk uyarlamanın ardından ikinci uyarlama da eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Oyunculuk performansları ve filmin metne sadık kalması yapımın eleştirmenler tarafından öne çıkarılan yönleri arasında bulunuyor.

Pennywise ile ikinci buluşma

“It: Chapter 2 / O Bölüm 2”
Yön.: Andy Muschietti Oyn.: Jessica Chastain (Beverly Marsh), James McAvoy (Bill Denbrough), Bill Hader(Richie Tozier), Bill Skarsgård (Pennywise) Sen.: Gary Dauberman (Stephen King’in romanından uyarlama) Gör.: Checco Varese Müz.: Benjamin Wallfisch

HAFTANIN DİĞERLERİ

Gene Stupnitsky’nin yönettiği, başrollerini ise Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon’un paylaştığı “Uslu Çocuklar / Good Boys”, ABD yapımı bir komedi. Film, başlarını belaya sokan ve evlerindeki bir partiye yetişmeye çalışan bir grup 6. sınıf öğrencisinin maceralarını konu alıyor. Film, ortalamanın üzerinde eleştiriler aldı.

Beşiktaş belgeseli “Kolej Havası” da bu hafta gösterime giren filmler arasında. Sertan Ünver’in yönettiği film, 1989-1992 yıllarındaki Beşiktaş’a odaklanıyor. Film, Beşiktaş’ın üç kere üst üste şampiyon olduğu bu yıllarla ilgili takım ruhunu öne çıkaran bir çizgiyi takip ediyor.