Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Quentin Tarantino’nun emeklilikten bir önceki filmi “Bir Zamanlar … Hollywood’da”, 1969 yılında ve Charles Manson cinayetlerinin arifesindeyiz

Hollywood’un yıldız yönetmeni denince ilk akla gelen isimlerden Quentin Tarantino’nun “Bir Zamanlar... Hollywood’da / Once Upon a Time in... Hollywood”sı 1969’da Charles Manson tarikatının aralarında oyuncu Sharon Tate’in de olduğu isimleri katletmesinin arifesinde başlıyor. Ancak filmin odaklandığı karakterler, iki kurmaca kişilik: Kovboy filmlerinde kötü adam rolleriyle tanınan Rick Dalton ve onun dublörü / yakın arkadaşı Cliff Booth. DiCaprio ve Pitt gibi iki yıldızı karşılıklı izlediğimiz karakterler, setler, çekimler ve Los Angeles sokakları arasında geziniyor. Polanski’yle evli olan Tate ise sinemada kendisini izlemek ve dans etmekle meşgul. Filmin saklanması isabetli olacak finali nedeniyle burada durmak iyi olabilir. Tarantino, Manson cinayetleri gibi Hollywood’un en büyük travmalarından biriyle yüzleşirken, kariyerinin ilk dönemindeki formunu yakalayamıyor. Film, yıldız oyuncularına ve Tarantino’nun gözde konusunu anlatmasına rağmen akıcılıktan uzak. Ayrıca filmin Tate’i konuşmayan ve işi güzel görünmek olan bir figüre indirgemesi; Tarantino’nun kendisinin de maruz kaldığı eğlence sektöründeki şiddet eleştirilerini Manson müridine söyletmesi gibi yönleri, Hollywood’un kendisiyle hesaplaştığı günlerde en hafif tabiriyle hoş durmuyor. Tarantino’nun referanslar ve imzası haline gelen çekimleriyle vakit geçirmek mümkün olsa da “Bir Zamanlar… Hollywood’da”, yönetmenin kariyerinin güçlü halkalarından biri değil karşımızdaki.  

Haberin Devamı

Tarantino’la Hollywood’da  zaman yolculuğu

HAFTANIN DİĞERLERİ

Berk Alan’ın yönettiği komedi “Sar Başa”, hafızasını kaybeden bir ana karakteri merkeze alıyor.

Marc Martínez Jordán’ın imzasını taşıyan “Online Vahşet / Framed”, sosyal medya üzerinden ilerleyen bir korku filmi. Korku türündeki diğer bir film olan “Ölüm Oyunu: Son Kurban / The Luring”, hafızasını kazanmaya çalışırken ailesinin kötü geçmişiyle yüzleşen Garrett üzerine.

ABD yapımı, Jason Wright’ın yönettiği animasyon “Jurassic Hayvanları / Jurassic Park”, elit bir köpek timinin dünyayı kurtarma çabası üzerine.

Haberin Devamı

“Olympus Has Fallen” ve “London Has Fallen” filmlerinin devamı “Angel Has Fallen /

Kod Adı: Angel”da bir kez daha Gerard Butler’ın canlandırdığı güvenlik görevlisi Amerikan başkanını korumaya çalışacak.

“Korku Hikâyeleri / Scary Stories to Tell in the Dark”, 1960’larda ABD’de perili bir köşkte yaşanan olayları konu alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda André Ovredal var.

Başrollerinde Melisa Sözen ve Franck Gastambide’in yer aldığı “Adobt a Daddy / Acele Baba Aranıyor”, öğrencilerinden birini sınır dışı edilmekten kurtarmaya çalışan bir öğretmeni merkeze alan komedi.

“Renkli Penguenler / Penguin Rescue”, ABD yapımı, çocuklara hitap eden bir animasyon.