Tam ters köşe bir saat diliminde teslim oldu Cem Garipoğlu. Böyle olunca da haber kanalları da zor durumda kaldı. Uzun bir süre toparlanamadığı için sadece altyazı ile geçiştirenler de oldu.
İlk verenler
Altyazıda hemen hemen her kanal, eşit zaman dilimindeydi. Ama canlı yayına geçen kanallar arasında benim gördüğüm CNN Türk öncelikliydi. Daha sonra NTV ve Habertürk geldi.
Haber konusunda çok iddialı olup hatta yazdıklarımı anlamadan cevap veren Bugün TV ise 45 dakika programını devam ettirdi! TVNet de ekibi hazırlayıp işe koyulmuştu.
Adı haber kanalı olan TGRT ve S Haber oralı bile değildi! TGRT’nin zaten sadece logosu kalmış anlaşılan, yazık! S Haber ise Ergenekon’a odaklandığı için başka haberlere yer veremiyor!
Peki ya SKY Türk... Sadece altyazı verebildi. Onların niyetleri var da galiba elemanları yok! Yani tam anlamıyla ters köşe bir durum. Ama işte hikâye, anında doğaçlama bir şekilde işi götürebilmekte. Yapan kanallar nasıl yaptı?
Baba yine ortalığı karıştırdı
Süreyya Karabulut’u CNN Türk ve Habertürk’te gördüm. CNN Türk’te Cüneyt Özdemir ve Fatih Altaylı’ya yüklenirken söylediklerinin üstü örtüldü.
Habertürk’e bağlandı. Burada aynı şeyleri söyledi. Cüneyt Özdemir, Fatih Altaylı ve Hıncal Uluç hakkında konuştu. Tabii Habertürk’te biraz farklı konuştu!
3G işe yaradı!
Habertürk, Vali Muammer Güler’in basın toplantısını 3G teknolojisi ile ekrana getirdi. Diğer kanallarda sadece telefondan ses geliyordu. Daha sonraları basın toplantısının görüntüleri de ekrana geldi.