Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

11 Temmuz’daki Shakira konseri sosyeteyi hareketlendirdi. Vodafone Park’taki bir koltuğun 1280 lira olduğu locaların en iyisini kapmak için yarış başladı.

BJK’nın kimi zaman ezeli rakipleriyle kimi zaman da Anadolu’dan ya da İstanbul’dan diğer takımlarla futbol maçlarını oynadığı Vodafone Park bugünlerde farklı bir mücadeleye sahne oluyor.

Ünlü pop sanatçısı Shakira, bugün başlayan dünya turnesi “El Dorado” kapsamında 11 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’a geliyor. Shakira, uzun bir aradan sonra ülkemizde konser vermeye gelen ilk dünya starı.

Haberin Devamı

İstanbul’un elitleri Shakira konserinde en iyi yeri kapmak için birbirlerini çalımlıyor!

Hal böyle olunca, Vodafone Park’taki 150 loca en önemli futbol maçlarında dahi görülmeyen bir ilgiye mazhar olmuş durumda.

Hele bu locaların sahayı en iyi açıyla gören ön sırası bugünlerde Fatih Sultan Mehmet Han’ın tahtı değerinde!.. Localarda koltuklar 1280 liraya satılıyor. Bazı localarda 12, bazılarında ise 16 koltuk var.

Hacı Sabancı 16 kişilik locayı kapatmış durumda. Konseri arkadaşlarıyla izleyecek. Aynı şekilde Fikret Orman...

Shakira konseri en çok Beşiktaş yönetimini mutlu etmiştir herhalde. Şehrin tam kalbinde, Boğaz’a nazır muhteşem manzarasıyla Vodafone Park’ı açarken burada on binlerin izleyeceği büyük konserlerin, organizasyonların yapılacağının işaretini vermişlerdi.

Sosyetede yeni trend Shakira çalımı

Boğaz’ın sesi yeniden yükseliyor

Konser nedeniyle mutlu olan bir diğer taraf ise Vodafone’cular herhalde. 150 milyon dolar gibi çok büyük bir sponsorluğun altına imza atarken stadın konumu, İstanbul’un ikonik yapılarından birisi olmasını da önemsemişlerdi. Burada yapılacak dev organizasyonlar onlar için de önemli.

Ancak önce Atatürk Havalimanı, ardından Reina teröre hedef olunca dünya starları Türkiye’yi rotalarından çıkarmaya başladı, pek çok konser iptal oldu. Ve güzelim Boğaz’ın sesi kesildi. Düşünebiliyor musunuz ama İstanbul’daki ilk konserini 2007 yılında veren Shakira Türk hayranlarına, “İtiraf etmeliyim ki kendimi dünyadaki en şanslı kadın olarak hissediyorum bu akşam. Dünyadaki her sanatçı burada olabilmek, bu harika şehirde, Boğaz’ın yanında sizlere şarkı söylemek için para verebilir. Burada olduğum için çok ama çok mutluyum, çok teşekkür ederim bunun gerçekleşmesine izin verdiğiniz için” demişti. Eh, bu mutluluğu yeniden yaşayabilecek sonunda!

Haberin Devamı

Türkiye için bu konser önemli. Turizm alanında da rezervasyonların hızlandığı bugünlerde, İstanbul dört yıl sonra siftahı açacak, inşallah arkası güzel gelecek.

12 Grammy ödülü sahibi süperstar Shakira, BKM organizasyonuyla 11 Temmuz Çarşamba akşamı Vodafone Park’ta sahne alacak.

Biletler 162 TL’den başlıyor

“Waka Waka”, “Whenever Wherever”, “Loca” gibi hitleri ile hâlâ müzik listelerinde yer bulan Kolombiyalı süperstar Shakira’nın İstanbul konseri bilet fiyatları 162, 213, 315, 416, 572 ve saha önü 780 lira olarak belirlendi. Yoğun ilginin olduğu konseri 30 bin kişinin izlemesi bekleniyor. 104 milyondan fazla hayranıyla Facebook’ta en çok takip edilen müzisyen olan Shakira, 11 Temmuz’daki İstanbul konseri için, “İstanbul’da yeniden sahnede olmak için, en sevdiğiniz şarkıları hep birlikte söylemek için sabırsızlanıyorum. Çok eğlenceli olacak! El Dorado’ya giden yol şimdi başlıyor!” mesajı yolladı. Mayıs 2017’de çıkardığı 11’inci albümü “El Dorado” ile inanılmaz bir başarıya ulaşan Kolombiyalı süperstar, albümün yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra 37 ülkede iTunes üzerinden 1 numaraya ulaştı. 13 parçanın yayınlandığı albüm dijital listelerde 1 numaraya yerleşirken, albümde yer alan “Me Enamoré” ve “Chantaje” parçaları aynı anda Billboard’un “Hot Latin Songs” listesinde ilk 5’e girdi. “Maluma” parçası Youtube’da 2 milyardan fazla izlenerek Latin müzik tarihinde en çok izlenen video klip oldu ve 16 adet de ödül aldı.

Haberin Devamı

Shakira, 9 Temmuz’da İsrail’in başkenti Tel Aviv’de vereceği konseri İsrail’in Gazze’de işlediği katliama tepki olarak iptal etmişti. Bu açından da localara, koltuklara gösterilen ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.