Zeynep İşman

Zeynep İşman

zeynepisman@gmail.com

Tüm Yazıları

Çocuklarımızla dinlenmek ve keyifli zaman geçirmek için sömestir iyi bir fırsat. Bu ara tatili birlikte en verimli nasıl geçirebiliriz? Sizler için araştırdık

Okullar açıldı mı açılacak mı derken bir de baktık ki ara tatildeyiz. Hem kendimiz hem çocuklarımız için nefes alabildiğimiz, keyifli bir ara tatil hayal ediyoruz. Maske, mesafe ve hijyen koşullarına dikkat ederek yapabileceğimiz programlardan bazılarını sizler için derledik. Şimdiden sağlıklı, keyifli, bol oyunlu bir tatil dilerim.

İzmir Uzay Kampı

Haberin Devamı

İzmir’de bulunan ve ülkenin her köşesinden çocukların büyük ilgisini çeken Uzay Kampı’nda bilim dolu bir sömestir programı var. 9-15 yaş aralığındaki çocuklar için tasarlanan Uzay Yolcuları Programı’nda bilimin temelleri uygulamalı etkinliklerle öğretiliyor. Kış bilim kampına katılan çocuklar 21’inci yüzyılın gerektirdiği öğrenme becerilerini kavrayacakları, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi yetkinlikleri gerektiren Discovery Sanal Uzay Uçuşu görevinde birlikte çalışıyor, hafta boyunca NASA’nın astronot programlarından uyarlanmış ekipmanlarını kullanarak uzay çalışmaları hakkında bilgi ediniyorlar. Ayrıntılı bilgi için; www.spacecampturkey.com

Nesin Matematik Köyü

24-30 Ocak 2022 tarihlerinde, lise 2 ve üzeri öğrenciler için matematik kış okulu düzenleniyor. Temel konularda olduğu gibi, matematiğin ileri konularında da öğrencileri geliştirmek hedefleniyor. Köyde lise öğrencilerini kapsayacak farklı matematik kampları da düzenlenecek. Ayrıntılı bilgi için www.nesinkoyleri.org adresine bakabilirsiniz.

Oyun Kampta ile geziler

Aile kampı denilince akla gelen ilk isimlerden Oyun Kampta ailesi, sömestir için yine birbirinden güzel geziler planlamış. Sarıkamış Kayak Kampı’ndan, Karadeniz Bulutlara Dokunan Çocuklar Kampı’na geniş yelpazede seçenekler var. Kaz Dağları Kış Aile Kampı da bu yılın denemeye değer alternatiflerinden.

Renkli atölyeler

Hisleri Harika’da, 26 Ocak’ta Henri Matisse Kolaj Atölyesi’nden 29 Ocak Cumartesi gerçekleşecek Sesler Ormanı’na renkli atölyeler çocukları bekliyor. 

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi için: info@hisleriharika.com

Trambolin parkı

Spor ve eğlenceyi bir arada sunan Flyzone Trambolin Parkları yeni parkurları ve adrenalin vadeden yeni üniteleriyle dikkat çekiyor. 5 şubesiyle yer alan dev trambolin parkurları sömestir boyunca  sağlık önlemleriyle yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek.

Meslekleri deneyimlesinler

Kidzania da hijyen tedbirleri ile çocukları eğlenceye bekliyor. Çocuklar gün boyu eğlenirken, farklı meslekleri deneyimleme imkânına sahip olacak. Ayrıntılı bilgi için, www.kidzaniabilet.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yaratıcılık Zamanı

Sömestir tatilinde 7-9 yaş arası çocukları dopdolu bir program bekliyor. Eğitmenliğini Duygunur Şahin’in yapacağı Yaratıcılık Sınıfı’nda, çocukların 21’inci yüzyıl becerilerini kazanmalarını desteklemek ve nitelikli düşünce üretmeye teşvik etmek amaçlanıyor. 24-25-26 Ocak’ta İDSA Suadiye’de gerçekleşecek atölye hakkında bilgi için: (549) 490 20 90

Eğlence dolu robotik atölyeleri

6-10 yaşlar için, 24 Ocak-5 Şubat arasında sömestirde Hilltown AVM Kültür ve Yaşam Akademisi’nde gerçekleşecek “e2 Genç Mühendisler Multi Aktivite Sömestir Kampı”nda çocuğunuzu yarışmalardan, dansa, el sanatlarından, LEGO Robotik atölyelerine ve hatta tiyatro gösterilerine pek çok aktivite bekliyor. Yüz yüze tercih etmeyenler için çevrimiçi seçenekler de var.

Haberin Devamı

Detaylar http://www.bit.ly/e2tatil web adresinde.

Sömestirde gezmeli görmeli

Sömestirde gezmeli görmeli