Merkez Bayram alış-verişine çıkanların paralarını 'sıkıştırma' ve 'perdeleme' yöntemiyle çaldılar

Bayram alış-verişine çıkanların paralarını 'sıkıştırma' ve 'perdeleme' yöntemiyle çaldılar

30.06.2023 - 09:44 | Son Güncellenme:

Bayram alış-verişine çıkanların paralarını 'sıkıştırma' ve 'perdeleme' yöntemiyle çaldılar

Bayram alış-verişine çıkanların paralarını sıkıştırma ve perdeleme yöntemiyle çaldılar

Oktay POLAT / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM polisi, Kurban bayramı alışverişine çıkan vatandaşların paralarını otobüs duraklarında 'sıkıştırma' ve 'perdeleme' yöntemiyle çalan 3 şüpheliden 2'sini yakaladı. Polis, bir şüpheliyi yakalamak için araştırmasını sürdürüyor.
    Kurban Bayramı öncesinde Erzurum'da Mahallebaşı ve Gürcükapı mahalleleri ile otogar otobüs duraklarında 4 ayrı yankesicilik olayı meydana geldi. Bayram alışverişine çıkan vatandaşların 15 bin 100 TL, 200 Euro ve 100 ABD dolarını kalabalık olan otobüs duraklarında tırnakçılık yöntemi ile çaldıkları belirlenen şüphelileri yakalamak için Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Bro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Otobüs duraklarını gören güvenlik kameralarının yanısıra halk otobüslerindeki görüntüleri de izleyen polis, kalabalık otobüs duraklarında 'sıkıştırma' ve 'perdeleme' yöntemiyle vatandaşların paralarını çalan 3 şüpheliyi tespit etti. Kamera görüntülerinde şüphelilerin, ortalarına aldıkları vatandaşları sıkıştırmak suretiyle ya da biri oyalarken diğerinin çaldığı paraları cebine koyduğu anlar yeraldı. 
    Polis kamera görüntülerinden kimliklerini belirlediği 3 şüphelinin Van'da olduklarını tespit etti. Yankesicilik ve hırsızlık suçlarından yattıkları cezaevinden izinli çıktıkları belirlenen şüphelileri polis, teknik takibe altdı. Polis, Van'dan otobüsle yola çıktığını belirlediği şüphelilerden Mehmet Doğan Durdu ile Sertaç Seliştire'yi 27 Haziran günü Pasinler-Erzurum yolundaki dinlenme tesislerinde yakaladı. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları adliyede tutuklanırken polis, firari olan Kadir Dursun'u yakalamak için araştırmasını sürdürüyor.(DHA)

FOTOĞRAFLI