Merkez Öğretmenlerinin fotoğraflarını milyonların izlediği film afişlerinde tasarladılar

Öğretmenlerinin fotoğraflarını milyonların izlediği film afişlerinde tasarladılar

24.06.2023 - 09:14 | Son Güncellenme:

Öğretmenlerinin fotoğraflarını milyonların izlediği film afişlerinde tasarladılar

Öğretmenlerinin fotoğraflarını milyonların izlediği film afişlerinde tasarladılar

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sinema severlerin yakından takip ettiği filmin afişlerini yeniden tasarladı. Korku, macera, aksiyon, komedi ve bilim kurgu film afişlerini öğretmenlerinin fotoğraflarıyla yeniden uyarlayan öğrenciler, okulda açtıkları sergide izleyenleri güldürdü. Elinde kılıcıyla 'Savaşçı' filminin afişinde yer alan okul müdürü İstek Bulut, "Kendimi film afişinde görünce şaşırdım. Meslek liselerinin ülkemizde iyi yere gelmesi için savaş verenlerden biriyim. Bu konuda bir savaşçıyım" dedi. 
    Yakutiye ilçesindeki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi sebebiyle yılsonu sergisi düzenledi. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları eserlerin yer aldığı sergide en büyük ilgiyi film afiş tasarımı bölümü gördü. Bilgisayar öğretmeni Selahattin Bilmez, bilişim teknolojileri öğretmeni Barış Üzer'den aldıkları photoshop dersinde öğrendikleriyle milyonların izlediği korku, dram, macera, aksiyon, bilim kurgu filmlerinin afişlerini öğretmenlerinin fotoğraflarıyla yeniden tasarlayan öğrenciler davetlileri güldürdü. Okul müdürü İstek Bulut, elinde kılıcıyla StarWars savaşçısı, Müdür Yardımcısı Namık Acar 'Ailemizin Mafyası', Selahattin Bilmez, Barış Üzer'i 'Hızlı ve Öfkeli', din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mükremin Kasapoğlu Wanted, diğer öğretmenlerine de film afişlerinde yer veren öğrencilerin çalısması beğenildi.
MESLEK LİSELERİNİN SAVAŞÇISIYIM
    Sergideki afişte elinde kılıçla tasarlanan Okul Müdürü İstek Bulut, "Yılsonu sebebiyle öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları içeren bir sergi düzenledik. Film afişleri, logo, dergi tasarımları, moda tasarımı ve daha bir çok konuda öğrencilerimizin el emeği ürünleri yer alıyor. Sergide bana da sürpriz yapmışlar. Çocuklarımın hayal gücüne hayranım. Çok güzel tasarımlar yapmışlar. Kendimi film afişinde görünce şaşırdım. Meslek liselerinin ülkemizde iyi yere gelmesi için savaş verenlerden biriyim. Bu konuda bir savaşçıyım. Bir meslek dersi öğretmeni olarak ülkemizin ihtiyacı olan meslek liselerimizin savaşçısıyım" diye konuştu. 
    Bilgisayar öğretmeni Selahattin Bilmez ile bilişim teknolojileri öğretmeni Barış Üzer, sezon boyunca ders gören öğrencilerin photoshop programı kullanarak yaptıkları tasarımların güzel olduğunu söyledi. Hızlı ve öfkeli filminden esinlenerek tasarlanan afişte yer alan Bilmez ve Üzer, öğrencilerin hayal güçlerinin çok iyi olduğunu ifade etti. 
    Okulun 11'inci sınıf öğrencisi Damla Angili'nin 'Ailemizin Mafyası' filminden esinlenerek hazırladığı 'Hamidiye'nin Mafyası' afişinde yer alan müdür yardımcısı Namık Acar, "Biraz mizaç olarak sert yapılı birisi olduğum için kızımız Damla, bu şekilde tasarlamış. Kendisine teşekkür ederim" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI