Menemen Özel gereksinimli genç kızın 'gelinlik giyme' hayali gerçek oldu

Özel gereksinimli genç kızın 'gelinlik giyme' hayali gerçek oldu

25.11.2022 - 12:19 | Son Güncellenme:

Özel gereksinimli genç kızın 'gelinlik giyme' hayali gerçek oldu

Özel gereksinimli genç kızın gelinlik giyme hayali gerçek oldu

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Menemen ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki özel gereksinimli Rabia Aktaş'ın 'gelinlik giyme' hayali düzenlenen temsili düğünle gerçek oldu. Genç kızla dans edip, halaylara eşlik eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan "Hep birlikte bizlere yakışanı yaptık. Çünkü bu yoğun tempo içerisinde Rabia Aktaş'ın en mutlu anlarına, istendiğinde hayallerin gerçek olabileceğine, tanık oldum" dedi.

Menemen Belediyesi, Menemen Gönüllü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Menemen Şubesi iş birliğiyle özel gereksinimli Rabia Aktaş'ın hayale yerine getirilip, temsili düğün düzenlendi. Öğle saatlerinde Egekent 2'deki evinden kuaför salonuna götürülen genç kızın burada gelin saçı ve makyajı yapıldı. Kuaförden ailesiyle yaşadığı eve geçen genç kız, buradan annesi ve babası tarafından gelinliğiyle uğurlandı. Polis trafik ekiplerinin korteji eşliğinde düğün salonuna gelen genç kız hem hayalini yaşadı hem de gönlünce eğlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da Rabia'nın mutluluğuna birlikte dans ederek ve halay çekerek ortak oldu. Temsili düğüne katılanlar da genç kızın mutluluğuna alkışlarla ve dans ederek eşlik etti.

'ÇOK DUYGULANDIM VE MUTLU OLDUM'
Anne Aysel Aktaş kızı Rabia'nın 3 çocuğundan en büyüğü olduğunu belirtip, "Özel gereksinimli kızımın en büyük hayali bir gelinlik giymekti. Her genç kızın hakkı olduğunu düşündüğüm gibi, kızımın da bu hayalini gerçekleştirmek için sağ olsun belediyemiz, derneklerimiz ve emniyet müdürlüğümüz seferber oldu. Çok mutluyuz. Geçen hafta kına gecesi düzenlemiştik. Şimdi de gelinlik dileğini gerçekleştirdiler. Gördüğünüz gibi kızım çok mutlu oldu. Kızımı gelinlikle gördüğüm içinde ben de mutlu oldum ve çok duygulandım" dedi.

'BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR DÜĞÜN'
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da "Yaşamak, hayaller kurmak ve onları gerçekleştirmekle ilgilidir. Hele ki onu bir özel gereksinimli dünya güzeli bir kız evladınız kuruyorsa. Onun hayaline sahip çıkmak, o hayalin bir parçası olmak ve birlikte gerçekleştirmek harikadır. Güzel ilçemizde, 'Menemen' duyarlılığını bir kez daha hep birlikte gösterdik. Hep birlikte bizlere yakışanı yaptık. İçtenlikle söyleyeyim hayatımın en özel, en anlamlı nikahına katıldım. Çünkü bu yoğun tempo içerisinde Rabia Aktaş'ın en mutlu anlarına, istendiğinde hayallerin gerçek olabileceğine, tanık oldum. Harikasınız, iyi ki varsınız" diye konuştu.
Gelinlik giydiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Rabia Aktaş ise gerçekleştirilen düğünde doyasıya eğlendi.(DHA)
FOTOĞRAFLI