Ayın kitapları Füruzan imzalı
Ayın kitapları Füruzan imzalı Pen Türkiye, 11 Şubat’ta kaybettiğimiz Füruzan’ın tüm kitaplarını ayın kitabı seçti.
9.03.2024 Kültür Sanat
Usta yazar Füruzan son yolculuğuna uğurlandı
Usta yazar Füruzan son yolculuğuna uğurlandı 92 yaşında hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı-yazar Füruzan Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yazar düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
16.02.2024 Gündem
Sanatın acı günü
Sanatın acı günü Türk edebiyatının iki önemli ismi Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu’nun vefat haberleri sanatseverleri yasa boğdu. Füruzan, öykülerinde kadınların yaşadığı haksızlıklara tercüman oldu, hemcinslerinin sesini duyurdu. Karakoyunlu; “Salkım Hanımın Taneleri”, “Güz Sancısı”, “Yorgun Mayıs Kısrakları” gibi yakın tarihi anlatan eserlerle edebiyatta iz bıraktı.
12.02.2024 Kültür Sanat
Kalp krizi geçiren Muhlis Asan'ın son durumu
Kalp krizi geçiren Muhlis Asan'ın son durumu Mahallenin Muhtarları, Bücür Cadı, Çarli, Yedi Numara, Yılan Hikayesi, En Son Babalar Duyar, Akasya Durağı ve Üvey Baba gibi birçok projede yer alan usta oyuncu Muhlis Asan, önceki gün tiyatro galasında rahatsızlanmış ve kalp krizi geçirdiği ortaya çıkmıştı. Usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili son gelişmeyi Süha Uygur, milliyet.com.tr'ye açıkladı.
20.01.2023 Cadde
Muhlis Asan tiyatro galasında kalp krizi geçirdi!
Muhlis Asan tiyatro galasında kalp krizi geçirdi! ‘Unutma Bizi’ adlı tiyatro oyununun galasına katılan 65 yaşındaki oyuncu Muhlis Asan birden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiğinin farkına varamayan Asan, oyunu izleyemeden evine döndü. Evdeyken rahatsızlığı daha da artan Asan, hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Muhlis Asan'ın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.
18.01.2023 Cadde
Sinematek maziye bakıyor
Sinematek maziye bakıyor Sinematek/Sinema Evi, 10 Ocak’ta başlayacak ana programında ‘80’ler Türkiye sinemasından kadın filmlerini gösterecek.
9.01.2023 Kültür Sanat
GÜZİN ÇORAĞAN KİMDİR, kaç yaşındaydı, neden vefat? Oyuncu Güzin Çorağan hayatı, dizi ve filmleri...
GÜZİN ÇORAĞAN KİMDİR, kaç yaşındaydı, neden vefat? Oyuncu Güzin Çorağan hayatı, dizi ve filmleri... Güzin Çorağan öldü mü, nereliydi? Oyuncu, Güzin Çorağan, 79 yaşında hayatını kaybetti, haberi ise meslektaşı Zafer Algöz duyurdu. Çorağan, Bursa Oda Tiyatrosu'nda kariyerine adım attı. Ardından ilk sinema deneyimini de Asiye Nasıl Kurtulur? adlı yapımla elde etti. Birçok dizi ve filmde rol alan usta isim Güzin Çorağan aslen nereli, çocuğu var mı, eşi kim?
28.11.2022 Bilgi Rehberi
Ertunç Şenkay kimdir, kaç yaşındaydı? Görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay filmleri
Ertunç Şenkay kimdir, kaç yaşındaydı? Görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay filmleri Ertunç Şenkay hayatını kaybetti. Usta görüntü yönetmeni bir süredir kalp damar hastalıkları nedeniyle tedavi görüyordu. Peki, Ertunç Şenkay kimdir? İşte Ertunç Şenkay'ın filmleri.
27.01.2022 Gündem
Füruzan okurlarıyla buluşuyor
Füruzan okurlarıyla buluşuyor “Parasız Yatılı”, “Kuşatma”, “Benim Sinemalarım”, “Gül Mevsimidir”, “47’liler”, “Gecenin Öteki Yüzü”, “Berlin’in Nar Çiçeği” ve “Sevda Dolu Bir Yaz” kitaplarının yazarı Füruzan, bugün okurlarının karşısına çıkıyor.
26.10.2019 Gündem
Hülya Avşar'dan şaşırtan karar! Hülya Avşar kimdir?
Hülya Avşar'dan şaşırtan karar! Hülya Avşar kimdir? Hülya Avşar geçtiğimiz günlerde 'hamileyim' esprisinin ardından şaşırtan açıklama yaptı. Ülkeyi terk edeceğini dile getiren Hülya Avşar bakın neden bu kararı verdi. İşte Hülya Avşar'ın hayranlarını hayrete düşüren kararı...
21.12.2017 Gündem
Ülkü Ülker hayatını kaybetti
Ülkü Ülker hayatını kaybetti Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören ünlü sanatçı Ülkü Ülker hayatını kaybetti.
4.02.2016 Gündem
TV sektörünün oyununu bozacak agalar biziz
TV sektörünün oyununu bozacak agalar biziz Türk televizyonlarının son dönemde en çok ses getiren yapımı İşler Güçler'in oyuncuları yaptıkları açıklamalar ile de ses getireceğe benziyorlar.
8.07.2012 Cadde
New York’ta Türk Film Günleri başlıyor
New York’ta Türk Film Günleri başlıyor New York’ta, ”Aradaki Mekan: Türkiye Sineması Panoraması” adlı Türk Film Günleri programı başlıyor.
24.04.2012 Kültür Sanat
“Sinemanın patronuyum”
“Sinemanın patronuyum” Sinemada “72. Koğuş” ile izleyeceğimiz Hülya Avşar: “Benim kadar film çekmemiş insanlara, jüri üyesi olup oyunculuğumu değerlendirme hakkını vermiyorum. Şimdi bana verilen ödülü hakaret olarak kabul ediyorum”
25.02.2011 Cumartesi
Öykücülükte Füruzan kanalı
Öykücülükte Füruzan kanalı Sıcak, sarmalayıcı, canlı ve alabildiğine etkileyicidir Füruzan’ın öykülerinde yarattığı atmosfer...
4.11.2008 Kültür Sanat
Füruzan’ın ‘yüzü’nden
Füruzan’ın ‘yüzü’nden Edebiyatın aynalı sarayında incelikli, sihirli, sırlı bir kalem Füruzan...
4.11.2008 Kültür Sanat
Sessizliğe ses veren yazar
Sessizliğe ses veren yazar Türk edebiyatının çok yönlü ve özgün yazarı; “Parasız Yatılı”nın, “Kırkyedi’liler”in, “Benim Sinemalarım”ın unutulmaz kalemi Füruzan, TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği 1-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 27. İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı.
4.11.2008 Kültür Sanat
Hülya Avşar’a cesaret verdim
Hülya Avşar’a cesaret verdim TÜYAP’ta dün düzenlenen 30 söyleşi ve panel arasında, ‘O’nun Sinemaları’ başlığı altında, Fuar’ın Onur Konuğu Füruzan’ın yanı sıra yönetmen Ziya Öztan ve müzisyen Selim Atakan’ın da katıldığı bir söyleşi gerçekleşti
1.11.2008 Kültür Sanat
Servet’in ‘aile’ hikâyesi
Servet’in ‘aile’ hikâyesi “Haraç”, Ece Ayhan’ın deyişiyle “Hikâyeye saygınlık kazandıran” bir ismin, Füruzan’ın imzasını taşıyor. Hikâye, ‘deli saraylı Servet’in gözünden, dağılan bir imparatorlukta, dağılan bir ‘aile’nin izini sürüyor.
8.07.2008 Kültür Sanat
Yurdatap’a son veda
Yurdatap’a son veda “Züğürt Ağa”, “Benim Sinemalarım”, “İnsanlar Yaşadıkça” gibi Türk sinemasının önemli filmlerine imza atan ünlü yapımcı, gazeteci ve Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) eski başkanı Kadri Yurdatap’ın cenazesi dün Ataköy 5. Kısım Camii’nden kaldırıldı.
4.05.2008 Yaşam
Genç yönetmenlerin babasıydı
Genç yönetmenlerin babasıydı Türk sinemasının unutulmaz filmlerine yapımcı olarak imza atan, genç yönetmenlerin her daim destekçisi olmuş Kadri Yurdatap’ı yitirdik
3.05.2008 Kültür Sanat
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey * * *Kısacık bir öykü ya da upuzun bir öykü...
7.02.2008 Ege
Festival Altyazı'da devam ediyor!
Festival Altyazı'da devam ediyor! Dergi bu ay, Yedi ve Dövüş Klubü gibi filmlerin Hollywood sistemi içinde ayrıksı bir yere sahip yönetmeni David Fincher’ın son filmi Zodiac’ı kapağa taşıyor.
3.05.2007 Kültür Sanat
"Kendimi izlerken ağlıyorum"
"Kendimi izlerken ağlıyorum" İlk kez bir TV dizisinde rol alan Ferdi Tayfur: "İyi bir oyuncu olduğunu göstermenin er meydanı televizyondur. Kendimi seyrederken ağlıyorum! Belki günün birinde, ölmeden tiyatro yapmayı çok isterim. Behzat ve Süheyl Uygur ile konuştuk bu konuyu. Ama çocukların saçları ağardı, biz hâlâ yapamadık"
28.04.2007 Pazar
Avşara sonunda bir ödül verdiler
Avşara sonunda bir ödül verdiler Türkiyede ödül almadığını her fırsatta dile getiren Hülya Avşar, Sadri Alışık Ödüllerinden En İyi Kadın Oyuncuya layık görüldü
12.04.2005 Cadde