Yaşam Cybertruck'ı mermi yağmuruna tuttu! Elon Musk haklıymış: 'Hâlâ tek parça halinde'

Cybertruck'ı mermi yağmuruna tuttu! Elon Musk haklıymış: 'Hâlâ tek parça halinde'

13.03.2024 - 08:49 | Son Güncellenme:

Tanıtıldığı günden bu yana gerek ilginç tasarımı ve reklam çalışmalarıyla zaman zaman gündem olan Tesla Cybertruck, birçok dünyaca ismin garajında görmek istediği bir akıma dönüştü. Dayanıklılık konusunda da oldukça iddialı olan ve Elon Musk tarafından kurşun geçirmez olarak tanımlanan Cybertruck, çeşitli testlerde de başrolü oynuyor.

Cybertruckı mermi yağmuruna tuttu Elon Musk haklıymış: Hâlâ tek parça halinde

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Dünyaca ünlü birçok ismin pahalı saatlerden yılan derisi çantalara, saray olarak nitelenen evlerden ultra lüks otomobillere olan tutkusu zaman zaman gündeme gelebiliyor. Bu akımın son örneklerinden biri de Elon Musk tarafından tanıtımı yapılan ve sahip olduğu ilginç tasarımla otomobil dünyasında şaşkınlık yaratan Tesla Cybertruck olmuş durumda. Keskin tasarım hatlarıyla bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen Cybertruck'un performansı ve dayanıklılığı, ünlüler kadar sosyal medya içerik üreticilerinin de araca olan ilgisini katladı. 

Cybertruckı mermi yağmuruna tuttu Elon Musk haklıymış: Hâlâ tek parça halinde

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk tarafından ilk kez 2019 yılında tanıtılan ve sahip olduğu tasarım sebebiyle ilk kez ortaya çıktığından bu yana büyük ilgi gören Tesla Cybertruck'un seri üretim süreci yakın bir zamanda başladı ve üretim hattından çıkan ilk araçlar sahiplerine teslim edilmeye başladı. Tesla içindeki kaynaklara dayandırılan iddialara göre halihazırda 2 milyondan fazla sipariş aldığı belirtilen Cybertruck'un üretim hattının henüz tam kapasite çalışmaması sebebiyle sadece 500 adedinin teslim edildiği ifade ediliyor. Üretim sürecinde sipariş edilen 250 bin araca daha önce ön sipariş olarak verilen 2 milyon araç da eklenince, Cybertruck sahibi olmak isteyen birçok kullanıcının uzun bir süre daha sabırlı olması gerektiği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ünlü tenisçi Serena Williams, film yapımcısı Spike Lee, Kim Kardashian, Lady Gaga, Jay Leno, Beyonce ve Justin Bieber gibi isimlerin kısa süre içinde radarına giren Cybertruck, seri üretim sürecinin başlamasının ardından birçok ünlünün otomobil garajına da dahil olmaya başladı. Birçok ünlü ismin kullanmaya başlamasıyla birlikte Cybertruck'un daha fazla reklama gerek duymayacağını belirtilirken, "Doğası gereği bir statü sembolü, dikkatleri üzerine çekecek bir şey. Cybertruck'ta dikkatleri üzerine çekmemek zor bir durum" deniyor.

Cybertruck, sadece ilginç tasarımıyla değil, sahip olduğu iddia edilen dayanıklılıkla da otomobil tutkunları arasında adından söz ettirmeye devam ediyor ve bu amaçla kimi zaman bazı kullanıcıların test içeriklerinde rol alabiliyor. Bunun son örneklerinden birisi de ‘JerryRigEverything’ isimli sosyal medya kullanıcısının videosu oldu. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 9 milyon takipçiye sahip olan Youtube fenomeni Cybertruck'u ateşli silahlarla test etti ve deneyimlerini Youtube hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Cybertruckı mermi yağmuruna tuttu Elon Musk haklıymış: Hâlâ tek parça halinde

KURŞUN GEÇİRMEZLİK TESTİ YAPTI

Tesla CEO’su Elon Musk, Cybertruck modelini tanıttığında elektrikli aracın farklı versiyonlara sahip olacağını belirtmiş, Cybertruck üretiminde kullanılan çeliğin kurşun geçirmez olacağını iddia etmişti. “İsterseniz her şeyi kurşun geçirmez yapabilirsiniz fakat camın kurşun geçirmez olması için çok kalın olması gerekir, bu yüzden yukarıya ve aşağıya doğru hareket edemez” diyerek otomobilin satışa sunulduğu dönemde kurşun geçirmez cam opsiyonuna da sahip olacağını söylemiş ve otomobil üzerindeki merakı daha da artırmıştı.

Musk’un açıklamasından bir süre sonra sosyal medyaya yansıyan görüntülerde silahlı ateş testinde kullanılan bir Cybertruck’un otoyolda seyir halinde olduğu görülmüş, Musk aracın çeşitli ateşli silahlarla kurşun geçirmezlik testine sokulduğunu ve bu testi başarılı şekilde tamamladığını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya kullanıcısı bu testi daha da ileri bir noktaya taşıdı ve Cybertruck’un ateşli silahlara karşı dayanımını ortaya koydu.

Cybertruckı mermi yağmuruna tuttu Elon Musk haklıymış: Hâlâ tek parça halinde

Haberin Devamı

'SADECE BİRKAÇ DELİK VAR, TEK PARÇA HALİNDE'

Akıllı telefonlar için yaptığı testler ile ünlenen ‘JerryRigEverything’ isimli Youtube kanalının sahibi sosyal medya fenomeni Zack Nelson, bu kez Tesla Cybertruck için bir dayanıklılık testi videosu yayınladı. Videoya her zaman daha etkili bir kurşun olduğunu ifade ederek başlayan Nelson, “Aslında hiçbir şey kurşun geçirmez değildir. Bugün bu sınırın nerede olduğunu göreceğiz” şeklinde konuştu ve 9 mm tabancadan 50 kalibre keskin nişancı tüfeğine kadar farklı silahlarla çok sayıda atış yaptı. Aracın, belirli bir seviyeye kadar kurşun geçirmez özelliğini koruduğu görüldü. Nelson, Cybertruck’un kurşun geçirmezliği hakkında ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kamyon hâlâ tek parça halinde. Şu an kapı üzerinde birkaç havalandırma deliği var ancak bu aracın kurşuna dayanıklılığından memnun kaldım. 9 mm tabanca ve 0,22 kalibre yivli tüfekle yaptığımız atışta otomobilin dayandığını gördük. Bunlardan daha etkili olan 5,56 ve 50 kalibrelik atışlarda aracınızda bir delik oluşuyor."

Nelson, aracında açılan delikleri kapatmayı düşünmediğini, kapıda oluşan kurşun izlerini de estetik amaçlarla olduğu gibi bırakmayı planladığını söyledi.

Yazarlar