Genel Sağlık 'İki lokma'yla bile doymak mümkün! Sağlıklı kalmanızı sağlayacak 3 basit yöntem

'İki lokma'yla bile doymak mümkün! Sağlıklı kalmanızı sağlayacak 3 basit yöntem

30.07.2023 - 11:31 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada her gün nasıl sağlıklı ve zinde kalacağınıza dair milyonlarca ipucuna rastlayabilirsiniz. 'Kalori sayın', 'Spor yapın', 'Daha az yemek yiyin' gibi verilmiş sayısız öğüt kimilerine uyarken kimilerinde pek de işe yaramaz. Bilim insanlarının bu konuyla ilgili çalışmaları ise çok farklı bir yere işaret ediyor.

İki lokmayla bile doymak mümkün Sağlıklı kalmanızı sağlayacak 3 basit yöntem

Araştırmacıların uzun yıllar vücudu sağlıklı ve zinde tutacak ipuçlarını sizler için derledik. Bu basit yöntemlerle olumlu sonuçlar elde edilebileceğiniz ve sağlıklı bir yaşama hızlıca erişebileceğiniz düşünülüyor.

Haberin Devamı

İki lokmayla bile doymak mümkün Sağlıklı kalmanızı sağlayacak 3 basit yöntem

1- Tabağın yarısını sebze ile doldurmak

Meyve ve sebzeler lif, su ve faydalı mikro element kaynaklarıdır. Böylesine önemli besinleri hayatımızın bir parçası haline getirmek sağlıklı yaşam için atılmış en önemli adımlardan biri olur. Araştırmalar bir tabağın yarısını sebze ve meyveyle doldurmanın sağlığa çok faydalı olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar, bir tabağın yarısını sebze ya da meyveyle doldurmanın ilk önce psikolojik olarak kişilere "Ben sağlıklı besleniyorum, sağlıklı olacağım" mesajını verdiğini söylüyor. Bu mesajı aldıktan sonra sağlıklı beslenme alışkanlığınız zamanla oluşmaya başlayacağı vurgulanıyor.

2- 'İki lokma kuralı'nı uygulamak

İki lokma kuralı, sağlıksız olduğuna inandığınız bir ürünü yerken kendinizi nasıl kandırmanız gerektiği hakkında ipucu veriyor. Diyelim ki çok büyük bir 'donut' yemek istediniz ancak ne kadar kalorili olduğunu biliyorsunuz fakat yine de yemek istiyorsunuz o zaman çözüm basit: 'İki lokma kuralı'.

Haberin Devamı

Bu kuralla bir ısırık aldıktan sonra bir bardak su içip yeniden ikinci bir ısırık alacak, ikinci ısırığın sonuna doymuş olacaksınız. İki lokma arasında içtiğiniz su karnınızı şişirerek size tokluk hissi verecek. Böylece hem istediğinizi yemiş hem de küçük bir oyunla kendinizi kandırmış daha az kalori almış olacaksınız.

İki lokmayla bile doymak mümkün Sağlıklı kalmanızı sağlayacak 3 basit yöntem

3- Yürüyüş yapmak

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra zinde bir vücuda sahip olmak için fiziksel aktivite de oldukça önemli. Uzmanlar özellikle masa başı işlerde çalışan kişilerin her gün mesai saatinden önce yürümeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Araştırmacılar her gün yapılan düzenli yürüyüşün sağlıklı bir yaşama sahip olmanın en temel aşamalarından biri olduğunu vurguluyor.

Yazarlar