Yaşam Milyarder Jeff Bezos'un sığınağı! 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

Milyarder Jeff Bezos'un sığınağı! 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

14.11.2023 - 07:58 | Son Güncellenme:

ABD'deki en yüksek gelirli mahallelerinden birine taşınan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos dünyaca ünlü isimlere komşu oldu. 'Milyarder sığınağı' olarak adlandırılan bu yerle ilgili merak edilen sorular da teker teker cevabını buluyor. Bezos'un 29 yıl sonra yaptığı adres değişikliğinin sebebi ise bakın ne çıktı.

Milyarder Jeff Bezosun sığınağı 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Elon Musk ve Bernard Arnault'dan sonra dünyanın en zengin 3'üncü insanı olarak bilinen Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla 1994 yılından beri yaşadığı ABD'nin Seattle eyaletinden taşındığını duyurdu. Dünya devi olan şirketinin temellerini Seattle'daki evinin garajında atan ve tam 29 yıldır Seattle'da yaşayan Bezos'un evini, dostlarını ve komşularını bırakmasının ardında yatan sır ne? İşte cevabı.

Haberin Devamı

Milyarder Jeff Bezosun sığınağı 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

'KALBİMDE HER ZAMAN BİR YERİ OLACAK'

59 yaşındaki Bezos'un Seattle'daki evi ve garajından ayrıldığı anları sosyal medya hesabından anbean izleyen takipçileri, ABD'nin en lüks bölgelerinden biri olan Miami'de Bezos'un ne yapacağını merak ediyor. Bezos, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu cümleleri kullandı:

"Seattle'da başka herhangi bir yerde yaşadığımdan daha uzun süre yaşadım. Bu taşınma ne kadar heyecan verici olsa da benim için duygusal bir karar. Seattle'ın kalbimde her zaman bir yeri olacak."

MIAMI'DEKİ İLK EVİ DEĞİL

Bu şaşırtıcı taşınma kararı Bezos'un Miami'deki ilk deneyimi olmayacak. Aslında çocukluk yıllarını da ailesiyle birlikte Miami'de geçiren Bezos'un anne ve babası da yine ABD'nin güneydoğusundaki bu bölgede yaşıyor. Üstelik Bezos'un yaşamak için satın aldığı ev, onun Miami'deki ilk evi de değil.

Şimdilerde yaşamak için aldığı ve 29 yıllık geleneğini sona erdirdiği Miami'deki mülk ise Bezos'un hayatında yepyeni bir sayfa niteliğinde. 79 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar 256 milyon TL) değerindeki 7 odalı bu mülkte, sinema, kütüphane, havuz ve şarap mahzeni bulunuyor. Yaklaşık 2 dönüm olduğu söylenen malikanenin hemen yanındaki diğer malikane de Jeff Bezos tarafından geçtiğimiz yıl alındığı için ünlü milyarder, malikaneleri çiftlemiş durumda.

Haberin Devamı

Milyarder Jeff Bezosun sığınağı 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

SOSYETİK İSİMLERE KOMŞU OLDU

Dört yılı aşkın bir süredir birlikte olduğu sunucu nişanlısı Lauren Sanchez ile birlikte yaşayacakları bu yerde Bezos'un komşuları da oldukça renkli kişilerden oluşuyor. 100 kişinin yaşaması için tasarlanmış bu mahallede milyarderlerden müzisyenlere, NFL (Amerikan Futbol Ligi) oyuncularından şarkıcılara pek çok farklı sima göze çarpıyor.

İşte Bezos'un yeni komşuları: Milyarder yatırımcı Carl Icahn, eski NFL oyun kurucusu Tom Brady, pop yıldızı Enrique Iglesias'ın babası olan ve Türkiye'de de çok sevilen İspanyol şarkıcı Julio Iglesias, otomobil bayisi kralı Norman Braman, müteahhit Irwin Tauber, Eski Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Jared Kushner ve Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump.

Tüm bu isimlere ek olarak Beyonce ve Jay-Z de burada yaşıyordu ancak ikili, mülklerini 2010 yılında sattı ve bölgeden taşındı.

Milyarder Jeff Bezosun sığınağı 29 yıl sonra gelen taşınmanın sebebi anlaşıldı

JEFF BEZOS'UN TAŞINMASININ GERÇEK SEBEBİ NE?

'Cennetten bir köşe' gibi tasvir edilen bu yerde yeni komşularıyla hayatında yeni bir sayfa açan Jeff Bezos'un özellikle buraya taşınmasının önemli bir sebebi bulunuyor. Bezos her ne kadar 29 yıldır yaşadığı ve kendisi için manevi değeri oldukça yüksek olan evinden taşınsa da bunun tek sebebi daha da lüks ve konforlu bir hayata geçmek değil. Bezos'un bu evle ilgili oldukça farklı bir planı var.

Haberin Devamı

8 Eylül 2000 yılında Bezos tarafından Washington'da kurulan 'Blue Origin' şirketinde havacılık ve uzay araştırmaları yapılıyor. Faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam eden Blue Origin şirketi Bezos'un adeta bir evladı gibi. Yeniden kullanılabilir fırlatma araçlarıyla uzaya erişimin daha hızlı, güvenli ve ucuz olması için araştırmalar yapılan Blue Origin şirketi gezegenimizi korumayı ve dünyaya zarar vermesi muhtemel endüstrileri uzaya taşıma çalışmaları yapıyor.

Bezos da son yıllarda giderek değerlenen bu şirketine daha yakın olmak faaliyetleri yakından izlemek için ve uzay araştırmalarına yakından devam edebilmek için Miami'ye taşındığını söylüyor. Merkezi Washington'da olan Blue Origin şirketi roketler, roket motorları ve uzay kapsülleri de geliştiriyor.

 

Yazarlar