Bilgi Rehberi SGK’dan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek ödemesi!  İşte başvuru ekranı, şartları ve tarihi

SGK’dan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek ödemesi!  İşte başvuru ekranı, şartları ve tarihi

15.04.2024 - 13:47 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) annelere 12 ay boyunca 325 euro destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Peki annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde…

SGK’dan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek ödemesi  İşte başvuru ekranı, şartları ve tarihi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeli haberi X hesabından verdi. Yaptığı paylaşımda 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verileceğini duyuran Işıkhan, çalışma hayatının her adımında ve her anında kadınların yanında olarak onları destekleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Bakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK'den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek."

SGK’dan annelere 12 ay boyunca 325 euro destek ödemesi  İşte başvuru ekranı, şartları ve tarihi

ANNELERE YARDIM BAŞVURUSU ŞARTLARI NELERDİR?

AB’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Haberin Devamı

ANNELERE YARDIM BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Projeden yararlanmak isteyenlerin merak konusu ise başvuru şartları ile başvurunun nasıl yapılacağı. Konuya ilişkin detaylar, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcıları istihdamı teşvik edilecek.

 

Yazarlar