Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ay Yapım’ın kod adı ‘Firuze’ dizisinde Tuba Büyüküstün’ün oynayacağı söylentileri çıktı. Okurlar, “Var mı böyle bir şey?” diye sorup durdular. Ben de bu durumu araştırdım. Tuba Büyüküstün’le bu proje konuşulmamış. Ama şöyle de bir bilgi geldi, “Büyüküstün bir süredir ara verdi. Çalışmak istediği zaman kendisiyle çalışırız”. Hatta bir proje var anladığım, zamanı gelince açıklanacak! Şahsi görüşüm Ay Yapım, Büyüküstün’le bir proje yapacak. Bu altıncı his diyeyim. Bir not daha, Tuba Büyüküstün’ün artık bir dizide yer almak istediğini çevresine söylediğinin bilgisi de geldi.

Haberin Devamı

‘Firuze’de kim olacak

Ay Yapım, ulusal bir kanala yapmayı planladığı dizinin kod adı ‘Firuze’... Tuba Büyüküstün oynayacak diye dillendirilen projenin başrol oyuncusu Ayça Ayşin Turan olacak. Bir üniversite hikayesi. ‘Hakan: Muhafız’da oynadı. Valla öyle ahım şahım bir oyunculuk olmadı. Ay Yapım gibi iddialı bir yapım şirketi başrolü veriyorsa, vardır bir bildiği. Ya da yaşasın pazarlama mı diyelim?

‘Güldür Güldür’ eşofmanlıya kavuştu

Çağlar Çorumlu ‘Güldür Güldür Show’da yeni dönemde... Akla gelen soru; “Eşofmanlı Şevket hoca geri mi döndü?” Sordum, gelen cevap: Eşofmanlı Şevket Hoca ‘Güldür Güldür Show’da yerini alacak. 24 Nisan 2018 tarihli yazımda, “Eşofmanlı Şevket Hoca Döner Mi?” diye sormuşum. Sanki o zamanlar içimde pek mutlu olmadığı yönünde bir izlenim edinmiştim. Nedeni farklı olabilir tabii ki. Yine de ‘içime doğdu’ diyeyim.

‘Jet Sosyete’ jet gibi gelir mi?

Bizim ekranda ‘güldürmek’ zor. 180 dakika dizi formatında bunu yapmak mümkün değil. Uzun uzun birbirlerine bakan komik insanlar olmaz. Sonra bir de ağlama işi var, bırak ağlasın dakikalarca... Bunu yapmak kolay. Sonra dram halindeki klip gibi çekimler de olmuyor komedide... Kemiksiz güldüreceksin. Zor iş. Senaristlerini korumak, kollamak lazım. Onlardan biri Gülse Birsel... ‘Jet Sosyete’ye ev ahalisi pek ısınamadı, bu doğrudur. Kendilerine de söyledim, “Ne olursa olsun Gülse Hanım’ın bir ayrıcalığı mevcut komedi yazıyor” dedim. Şimdi tam kıvamında sürelerde, yeni bölümleriyle dijital platformda. Bu sefer bizi keyifle güldürecek diyorum.