Çocuk ve Kültür & Sanat Bir şehir: Muğla

Bir şehir: Muğla

23.12.2021 - 17:24 | Son Güncellenme:

Ülkemizin her bir şehri farklı özelliklere ve güzelliklere sahip. Gezip görmek için umarım çok vaktin olur ve hepsini keşfedersin. Biz de sana birazcık yardım edelim.

Bir şehir: Muğla

Sana şimdi bahsedeceğimiz şehrimiz Muğla. Muğla, konumu gereği yazın popüler olan birçok ilçeyi de içinde barındırıyormuş. Bu ilçeleri aşağıda görebilirsin:

Haberin Devamı

-Bodrum

-Dalaman

-Datça

-Fethiye

-Kavaklıdere

-Köyceğiz

-Marmaris

-Milas

-Ortaca

-Seydikemer

-Ula

-Yatağan

-Menteşe

Şimdi de Muğla’nın görülecek yerler listesine genel bir bakış atalım:

Başlıca turist merkezleri olan Bodrum ve Marmaris’in plajları ve masmavi denize sahip koyları görülecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyormuş. Ayrıca Dalaman Çayı, Saklıkent Kanyonu, Gökçeler Kanyonu, İncirlin Mağarası, Turgut Şelalesi, Yuvarlakçay,

Azmak Nehri, Kelebekler Vadisi, Sultaniye Kaplıcaları, Likya Yolu, Sedir Adası, Zeki Müren Sanat Müzesi, Can Yücel’in Evi de gezilecek yerler listene girebilir.

Sana Muğla genelinde gezip görebileceğin yerlerin genel bir listesini yaptık. Bu liste çok daha uzun tabii ki. Şimdi görev sende! Geri kalan noktaları araştırıp bu listeyi 50’ye tamamlamalısın.

Haberin Devamı

 

Muğla’dan neler alınır?

Bu liste o kadar uzun ki sayfalar yetmeyebilir ama bazılarını seninle paylaşalım. Marmaris balı, Bodrum mandalinası, Datça bademi, Milas’ın el dokuma halısı ve her ilçenin kendi özelliklerini anlatan magnetleri olabilir.