Cumartesi Güncel Sanat

Güncel Sanat

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Güncel Sanat

MUTLAKA GÖRÜN

Haberin Devamı

İstanbul’un deniz havası

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, “İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi deniz hamamından plaj alışkanlığına doğru değişen deniz kültürünün 1870’lerden 20. yüzyılın ortalarına uzanan hikâyesine odaklanıyor. Küratörlüğünü tarihçi, yazar ve akademisyen Zafer Toprak’ın üstlendiği sergi 26 Ağustos’a dek sürecek.

Güncel Sanat

Melek Celal Sofu’nun ‘Moda Koyunda Kadınlar’ı.

TAZE AÇILIYOR

Yok yerde bir öykü

Deniz Aktaş’ın, “Yokyerler” adını verdiği artSümer’deki ilk kişisel sergisi dün ziyarete açıldı. Sergide Aktaş’ın çizdiği derme-çatma konstrüksiyon görüntüleri yer alıyor. Paris, Münih ve İstanbul’da grup sergilerine katılan, Diyarbakır’ın bağımsız güncel sanat mekanı Loading’in kurucularından olan ve İstanbul ve Diyarbakır’da yaşayan sanatçının sergisi 12 Mayıs’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Güncel Sanat

BİTMEDEN YETİŞİN

Nerede olmak istersiniz

Bağımsız sanat inisiyatifi ‘halka sanat projesi’nin Moda’daki galeri mekanı Emrah Karakurum, Ersin Gök ve Ferit Katipoğlu’nun “Place, I want to be” adını verdikleri grup sergilerini ağırlıyor. Sergide sanatçılar insanın mekanla olan ilişkisinin niteliğini, koşullarını ve boyutlarını bireysel pratikleri içinde fotoğraf aracılığıyla sorguluyorlar. Sergiyi görmek için son tarih 18 Nisan.

Güncel Sanat