Cumartesi Madonna 2001

Madonna 2001

17.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Madonna, "Music" albümü, kocası Guy Ritchie ve oğlu Rocco ile kendisini yeniden keşfetti. Hala ona tapmak serbest. İşte huzura ermiş 43’lük pop kraliçesinin son durumu....

Madonna 2001

Madonna 2001

Madonna, "Music" albümü, kocası Guy Ritchie ve oğlu Rocco ile kendisini yeniden keşfetti. Hala ona tapmak serbest. İşte huzura ermiş 43’lük pop kraliçesinin son durumu....

Madonna 2001
1977’de New York’a ilk kez geldiğinde "Beni her şeyin ortasında indir," demişti taksi şoförüne Madonna. Times Square’de indirdi şoför de onu... Dünyanın en ünlü kadınını şöhrete götüren adam olduğunu bilmeden tabii. Bu sayfadaki fotoğraflarda Elle dergisi için yapılan bir moda çekiminde ünlü modacıların kreasyonlarıyla görülen Madonna istatistiki olarak da şu anda dünyanın, adı en çok bilinen kadını...
Kısa zamanda bir yandan dans ederken, öte yandan da Breakfast Club adlı grupta davul çalıp, şarkı söylemeye başladı Madonna. Yıllar sonra VH-1 için çekilen kısa belgesellerden birinde en yakın arkadaşlarından Rupert Everett’la yıllar önce oturduğu mahalleyi, hatta kaldığı daireyi ziyaret edecekler. Kapıyı açan çocuk, evinde eskiden Madonna’nın yaşadığını öğrenince neye uğradığını şaşıracaktı. Aynı belgeselde Madonna’nın eski "mahalle arkadaşları" da konuşup, onun için "O her zaman bir ‘trend setter’dı. Ne giyerse altı ay sonra moda olurdu" diyeceklerdi,.
New York’a gelmesinden yedi yıl, çok fazla öne çıktığı iddia edilerek Breakfast Club’tan atılmasından da kısa zaman sonra sırasıyla "Holiday", "Lucky Star" ve "Like a Virgin" adlı şarkılarla dünya çapında bir fenomen oluverdi Madonna.

‘Hamamböceği gibiyim’
Şimdi Madonna, "Musicöli, Guy ve Rocco Ritchie’li ve huzurlu dönemini yaşıyor hayatının. Geçen yıl çıkan "Music" dünya çapında hit oldu. Çok zengin bir ailenin deli oğlu olarak bilinen İngiliz yönetmen sevgilisi Guy Ritchie’den Master Rocco adında bir oğlu oldu. Ve sonunda 43 yaşındaki Madonna, Guy’la İskoçya’da bir şatoda 1.5 milyon dolara mâl olan bir nikahta, Stella McCartney tarafından tasarlanan gelinliğini giyerek evlendi. Son albümü, Guy Ritchie ve ikinci kez anneliğiyle Madonna kendisini bir kez daha keşfetti. Her zaman olduğu gibi şimdi de tapılası bir hali var.
Evlenmeden çok kısa bir süre önce New York’taki Roseland Ballrom’da bir konser verdi Madonna. Biz MTV’de izledik, muhteşem görünüyordu. Bu onun beş yıl sonraki ilk konseriydi. İnsanlar çıldırdılar haliyle... Artık "muhteşem" olmayacaksa bir konser vermenin gerekli olmadığını düşünüyor Madonna. İnsanların yalnızca sahnenin ortasında durup, şarkı söylemelerini seyretmekten kendisi bile çok sıkılıyormuş. Roseland konserinde tüm hayatıyla ilgili hissettiklerini şöyle anlatıyor: "Sahne arkasında dizlerimin üzerinde çocuklarımla otururken, ‘Bu çok garip, dizinde bebek sallıyorsun ama üzerinde yılan derisi pantolonun var, tamam gidip şovumu yap ve yine Süper Kadın ol’ dedim kendime, Ama öyle değilim işte, çünkü ben bir anneyim."
Bu konserin ardından David Letterman Show’a çıkıp, ilk kez gitar çaldı ve "Don’t Tell Me"yi söyledi Madonna. Çok korkmuş.
"Borderline" şarkısında 21. yüzyılda kadın orgazmının tanımını yapan kadın her zaman, yaptığı her şeyden korktuğunu ve hayatı boyunca bir dakika bile kendisini güvende hissetmediğini söylüyor. "Peki New York’a şimdi gelsen ve sıfırdan başlasan yine yıldız olabilir miydin?" sorusunu ise: "Kesinlikle evet, çünkü ben savaşçıyım.. Hamamböceği gibiyim, benden öyle kolay kurtulamazsınız," diye yanıtlıyor.

"Tanrı Kraliçe’yi korusun..."
Madonna’nın gayet hızlı ve dolu hayatını hatırlamanız için, "Holidayöle 1984’te listelere ilk kez girdiği günden, "Music" albümüne ve evliliğine dek yaşadıklarını sizin için biraz daha hızlandıralım, hatta kısa kelimelere dökelim:
Arızalı aktör kocası Sean Penn... "Material Girl", "Umutsuzca Susan’ı Arıyorum" filmi... "Papa Don’t Preach", "Express Yourself", "Cherish"... "Like a Prayer" ve Vatikan tarafından afaroz edilmesi, Pepsi reklam kampanyasının iptali -ama Madonna’nın yine de parasını alması... Sevgilisi Warren Beatty, Antonio Banderas’ın onu reddetmesi, "Dick Tracy" filmi, "Justify My Love", MTV yasağı... Videoları müzik dükkanlarında satılan ilk sanatçı ünvanı... İki sene her günü, Madonna’yla geçiren bir fotoğrafçı arkadaşının hazırladığı sansasyonel "Truth or Dare" belgeseli... "A League of Their Own" filmi... "Sex" adlı kitabı... Alan Parker’ın "Evita"sında başrolü kapmasıyla başlayan yeni bir Madonna karşıtı hareket, onun aynı filmdeki rolüyle Altın Küre kazanarak verdiği cevap! Kızı Lourdes Maria’nın (Lola) doğumu ve muhteşem "Ray of Light" albümü... İngilizler’in dediği gibi "Tanrı Kraliçe’yi korusun!"



CUMARTESİ