Dünya 15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bakir de serbest! Duygulandıran anlar

15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bakir de serbest! Duygulandıran anlar

24.11.2023 - 21:33 | Son Güncellenme:

Henüz 15 yaşındayken ve bir lise öğrencisiyken İsrail güçleri tarafından tutuklanan Marah Bakir de esir takasında serbest bırakılan isimlerden oldu.

İsrail'in bıraktığı Filistinli rehineler arasında 2015’te 15 yaşındayken tutuklanan ve tecritte olan Filistinli Marah Bakir'in de olduğu öğrenildi. Marah Bakir yıllar sonra yeniden özgürlüğüne kavuştu. Marah'ın ailesi ile kavuşma anları duygu dolu anlara sahne oldu. Marah okul çıkışında yaralı olarak gözaltına alınmış, görüntüleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bakir de serbest Duygulandıran anlar

Katar, 39 Filistinlinin serbest bırakıldığını duyurmuştu

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutsak olan 39 Filistinli kadın ve çocuğun insani ara taahhütleri doğrultusunda serbest bırakıldığını duyurdu. Batı Şeria'daki Ofer Hapishanesi'nden serbest bırakılan Filistinli mahkumlar, Ramallah'ın batısındaki Beitunia kasabasında coşkuyla karşılandı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Bugün yerel saatle 07.00’da (TSİ 08.00) başlayan insani ara 4 gün sürecek. İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre Hamas'ın Gazze Şeridi’nde esir olarak tuttuğu 50 İsrail vatandaşına karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bakir de serbest Duygulandıran anlar

13 İsrailli esir serbest bırakıldı

Haberin Devamı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 13 esirin IDF ve iç istihbarat servisi Şin Bet eşliğinde İsrail topraklarına getirildiğini duyuruldu. İsrail halkından sabır ve hassasiyet göstermeleri istenen açıklamada, “Tüm rehinelerin iadesi için savunma teşkilatının organlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bakir de serbest Duygulandıran anlar