Dünya 2123 yıllık kalıntı kafaları karıştırdı! 'Laptop' detayına dikkat

2123 yıllık kalıntı kafaları karıştırdı! 'Laptop' detayına dikkat

04.05.2023 - 15:55 | Son Güncellenme:

Milattan önce 100'lü yıllarda yapılmış ve çok iyi derecede korunmuş olan bir Antik Yunan eseri dünya basınında olay oldu. Söz konusu eserdeki laptop detayı ilginç soruları da beraberinde getirdi.

2123 yıllık kalıntı kafaları karıştırdı Laptop detayına dikkat

Bir süredir sosyal medyada zaman yolcusu olduğunu iddia edip bulundukları şehirlerin boş yerlerinde video çeken insanlar sık sık gündeme geliyor. Gün içerisinde ortaya çıkan gelişmede ise Antik Yunan döneminden kalma bir eserdeki laptop detayı dünya basınında ses getirdi.

Haberin Devamı

94 SANTİMLİK HEYKELDE LAPTOP DETAYI

94 santimlik mermer heykel Yunanistan'da keşfedildi. Heykel, koltuk gibi görünen bir yerde oturan bir kadına, bir görevli ya da köle bir çeşit katlanır eşyayı tutarken gösteriyor.

Söz konusu eser açıkça bir dizüstü bilgisayara benziyor ve yan tarafında bir tür USB bağlantı noktası tipi delik var gibi görünüyor.

2123 yıllık kalıntı kafaları karıştırdı Laptop detayına dikkat

SOSYAL MEDYA YIKILDI

2123 yıllık kalıntı an itibariyle ABD'nin, Kaliforniya'daki J Paul Getty Müzesi'nde sergileniyor. Sosyal medyada gündem olan kareye bir Twitter kullanıcısı şunları yazdı:

'Dizüstü bilgisayarı gösteren bu antik Yunan heykeli zamanda yolculuğun kanıtı mı?'

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bazı kullanıcılar ise söz konusu kalıntının Antik Yunan döneminde yaygın olan çift taraflı bir ayna olabileceğini iddia etti. Yetkililer ise gizemli nesnenin basit bir kutu olduğunu düşünüyor ancak henüz net bir fikir oluşmuş değil.

Haberin Devamı

2123 yıllık kalıntı kafaları karıştırdı Laptop detayına dikkat