DünyaABD'li müslüman polise sakal serbest

ABD'li müslüman polise sakal serbest

07.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD'li müslüman polise sakal serbest

ABDli müslüman polise sakal serbest


ABD'de yüksek mahkeme Şakur Mustafa ve Faruk Abdül Aziz isimli iki Sünni Müslüman polisin açtığı davada son sözü söyledi ve polis görevlilerinin dini inançları gereği sakal bırakmaya hakları olduğu yönünde karar verdi. Daha önce temyiz mahkemesinde görülen davada, sakalın yasaklanmasının polis memurlarının dini özgürlüklerine aykırı olduğu kararı çıkmıştı. Söz konusu mahkemenin kararında "Laik ayrıcalıklar tanıyan polis merkezi dini ayrıcalıklar da vermelidir" sözleri geçiyor.
Newark, New Jersey'deki polis merkezi 1971'den beri görevli memurların sakal bırakmasını yasaklamıştı. On yıldan bu yana işlerine dinsel inançlarından dolayı sakallı gittiklerini belirten polis memurları, 1997 yılından sonra polis müdürünün sakal konusunda daha katı bir tutum izlediğini anlattılar. Newark polisinin kuralları uyarınca ancak sağlık nedenlerinden dolayı traş olmayanlar sakal yasağından muaf tutulabiliyordu. Polis merkezin avukatları savunmalarında sakal yasağının kamuya profesyonel ve saygın bir imaj yansıtma amacı taşıdığını belirttiler.

KEŞFETYENİ
Survivor Yusuf'tan olay sözler! 'Sırtımdan hançerledi'
Survivor Yusuf'tan olay sözler! 'Sırtımdan hançerledi'

Cadde | 17.05.2025 - 20:59

Survivor'da Volkan'la çıktığı düello finalini kaybetmiş, adaya veda etmişti. Yusuf Yıldız yarışma sonrası söyledikleriyle gündem oldu.