Dünya ‘Alibaba’ da dev yarışa katıldı

‘Alibaba’ da dev yarışa katıldı

12.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çin’in teknoloji devi Alibaba, yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin benzerini piyasaya sürecek. “Tongyi Qianwen” adlı robot, toplantılarda not tutacak, e-mail yazacak ve iş teklifi hazırlayacak.

‘Alibaba’ da dev yarışa katıldı

Teknolojinin zirvesinde yaşanan yapay zekâ yarışına, Çin merkezli “Alibaba” grubu da katıldı. Alibaba, ABD’de Microsoft destekli OpenAI şirketinin geliştirdiği yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’ye benzer bir hizmeti piyasaya süreceğini açıkladı. Şirketin bulut bilgi işlem birimi, “Tongyi Qianwen” adlı yapay zekâ sohbet robotunun Alibaba’nın hizmetlerine entegre edileceğini bildirdi. Şirket, Çince’nin yanı sıra İngilizce de çalışabilen Tongyi Qianwen’in başlangıçta Alibaba’nın işyeri mesajlaşma uygulaması DingTalk’a ekleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Alibaba, sohbet robotunun toplantılardaki konuşmaları yazılı notlara dönüştürmek, e-posta yazmak ve iş teklifleri hazırlamak gibi bir dizi görevi üstleneceğini ifade etti.  Tongyi Qianwen’in ayrıca Amazon’un “Alexa” adlı sesli, akıllı asistan hoparlörüne benzeyen “Tmall Genie”ye de entegre edileceği bildirildi. Alibaba’nın başkanı ve CEO’su Daniel Zhang, Tongyi Qianwen için “Üretken yapay zekâ ve bulut bilgi işlemin yönlendirdiği teknolojik bir dönüm noktasındayız” dedi. Kelime anlamı “bin soru sorarak cevap aramak” olan Tongyi Qianwen’in piyasaya çıkarılacağı tarih ise açıklanmadı.