Dünya'Çakal ölüm döşeğinde'

'Çakal ölüm döşeğinde'

11.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Çakal ölüm döşeğinde'

Çakal ölüm döşeğinde

'ÇAKAL Carlos' takma adıyla tanınan Venezuelalı terörist Ilich Ramirez Sanchez'in durumunun kritik olduğu bildirildi. Carlos'un avukatlarından Isabelle Coutant - Peyre, geçen haftadan bu yana açlık grevinde olan müvekkilinin, hücre hapsinde tutulmayı protesto etmek için sıvı almayı kestiğini ve zorla yemek verilmesini reddettiğini söyledi.
Coutant - Peyre, cezaevindeki doktorlardan birinin, Carlos'un açlık grevinin gerçek olmadığına inandığını ifade ettiğini belirterek, "oysa Carlos zor konuşuyor ve tanınmaz halde...durumu kritik" dedi. Fransız avukatı Francis Vuillemein, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a yazdığı mektupta, müvekkiline uygulanan tecrit hücre cezasının kaldırılmasını istemişti. 1994 yılından bu yana Fransa'da La Sante cezaevinde bulunan Carlos, tecrit hücre cezasını protesto etmek amacıyla 3 Kasım günü açlık grevine başlamıştı.

Bu arada, Romen yetkililer Carlos'un Romanya'da insanlık suçu işlediğini belirterek, Romanya'da Carlos adına açılmış bir banka hesabı olduğunu söylediler. Askeri savcı, General Dan Voinea televizyonda yaptığı açıklamada, Carlos'un Romanya'da insanlık suçu işlediğini ve barışın altını kazımaya çalıştığını söyleyerek, "Carlos'un işbirlikçileri hala Romanya'da faaliyet gösteriyor" dedi.
Voinea, eski Romanya Devlet Başkanı Nikolay Çavuşesku'nun talimatlarını alan Carlos'un, 1997 ve 1981 yılları arasında Almanya ile Fransa'da terörist eylemlerde bulunduğu kaydetti.



KEŞFETYENİ
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım

Cadde | 04.05.2025 - 10:14

Berk Atan'ın da içinde bulunduğu araç geçtiğimiz günlerde kaza yapmıştı. Ünlü oyuncudan günler sonra ilk paylaşım geldi.

Yazarlar