Dünya F 35’ler Suriye semalarında

F 35’ler Suriye semalarında

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye’de Rusya ile ABD arasında yaşanan gerilim tırmanıyor. Suriye’deki Rusya Uzlaşma Merkezi, ABD’nin ülkeye müdahalesinden bu yana ilk kez, “Hayalet” olarak adlandırılan F-35 savaş uçaklarının Suriye hava sahasında tespit ettiğini duyurdu.

F 35’ler Suriye semalarında

NAMIK DURUKAN Ankara - Rusya’yı marttan bu yana Suriye’deki çatışmasızlık anlaşmasını 60 kez ihlal etmekle suçlayan ABD’nin, yakın zamanda Deyrizor bölgesine Çok Namlulu Roketatar Sistemi’nin modernize edilmiş versiyonu HIMARS füze sistemi konuşlandırdığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Rus yönetimi ise ABD’yi bölgede kontrol dışı hareket etmek ve koordineli olmayan uçuşlar yapmakla suçluyor. Uzlaşma Merkezi Başkan Yardımcısı Vadim Collette, ABD liderliğindeki “uluslararası koalisyon” uçaklarının Suriye semalarında tehlikeli durumlar yaratmaya devam ettiğini belirtti. Uzlaşma Merkezi’nin tespitlerine göre, ABD, kısa süre önce Ortadoğu’ya konuşlandırdığı gelişmiş F 35 hayalet savaş uçaklarını müdahalesinden bu yana ilk kez Suriye’de kullandı. ABD’nin İran’a karşı askeri operasyonlara katılmak için Ortadoğu’ya konuşlandırdığını açıkladığı F-35’lerin Suriye hava sahasında tespit edilmesinin bölgede ABD ile Rusya arasında gerginliği tırmandırması bekleniyor.