Dünya Halının altında buldu! Açınca hayatının şokunu yaşadı

Halının altında buldu! Açınca hayatının şokunu yaşadı

05.02.2022 - 07:07 | Son Güncellenme:

Genç kadın evde yerleri süpürürken halısını kaldırdı. Gördüğü manzara karşısında şoka uğrayan sosyal medya kullanıcısı kadının yaptığı paylaşım viral oldu.

Derleyen: Nazlı Erdol / Milliyet.com.tr  - Evini temizlerken halısının altında bir kasa bulan genç kadın, yaptığı şaşırtıcı keşifle sosyal medyada gündem yarattı. Daily Star gazetesinin aktardığı habere göre Liz, kasanın 20 yıldan uzun bir süredir orada olduğunu ve hiç dokunulmadığını düşünüyor. Liz, sosyal medyada paylaştığı videoda, "Kasım ayında bir ev satın aldım ve yerde gizli bir kasa buldum. Ev 70'lerin sonlarında inşa edilmiş" dedi.

Haberin Devamı

Liz'in paylaştığı görüntülerde metal bir kapağı ortaya çıkarmak için küçük bir halı parçasını açtığı görülüyor ve ardından krem rengi kasa ortaya çıkıyor. Kasayı daha yakından çekerek gösteren Liz, şirketin adını gösteren çıkartmayı işaret etti. Kasanın üzerinde telefon numarası vardı ve bir adresle birlikte "Bundy's Lock and Safe Co." yazıyordu.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

AÇMAK İÇİN KASA UZMANI TUTTU

Çekip TikTok'ta paylaştığı ilk video viral hale geldikten sonra Liz izleyicilerine, "Süpürürken fark ettim ve kapının arkasındaki halıda rastgele bir yıpranma gördüm, tam burada bir çizgi var" dedi ve ekledi: "Bu yüzden elektrikli süpürgemi oraya sürtmeye başladım ancak izler geçmiyordu. Bu yüzden araştırmak için halıyı kaldırdım ve BAM! Bir kasa vardı!"

Haberin Devamı

Birçok izleyici kasanın içinde nelerin saklanabileceğini merak ediyordu ve bu yüzden Liz'e kasayı açması için önerilerde bulundular. Liz, kasayı açmak için kasa uzmanı Jim'i aradı. Jim, binlerce kişi içinden ne çıkacağını merakla beklerken kasayı açmayı başardı. Ancak ne yazık ki, kasanın içinde saklanan hiçbir şey yoktu. Liz hayal kırıklığına uğradı ve "Bu kadar mı? Boş! Ah hayır, sorun değil" dedi.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

HAZİNE EFSANESİ DOĞRU ÇIKTI

Liz, izleyicilerine onu kullanacağını ve "evin gelecekteki sahibinin rastlayacağı tuhaf hazinelerle dolduracağını" söyledi. Hazine bulma konusunda Liz şanssızdı. Ancak benzer hikayelerini sosyal medyada paylaşan pek çok kullanıcı var. Mutlu sonra biten hikayelerden biri, Massachusetts'te yaşandı.

ABD'nin Massachusetts eyaletinde, kısa süre önce bir hazine efsanesinin doğruluğu kanıtlandı. Eski bir evin içinde saklandığı söylenen yüklü miktarda para, bir hazine avcısı tarafından bulundu. Ev, onlarca yıl orada yaşayan bir çifte aitti. Çift, ölmeden önce evi bir akrabalarına bıraktı. Akrabanın kızı evi satmayı planlıyordu, ancak evin bir yerlerinde saklanan yüklü miktarda bir parayla ilgili eski bir hikayeyi araştırmadan satmak istemedi.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

MARANGOZ TUTTU AMA ELİ BOŞ DÖNDÜ

Önce duvarları ve döşeme tahtalarını aramak için birkaç marangoz tuttu. Ancak kadın bu yöntemle eli boş döndü. Daha sonra Connecticut'ta yaşayan bir hazine avcısı ve kayıp değerli eşyaları bulmakta uzmanlaşmış bir "dedektör uzmanı" olan Keith Wille'yi duydu.

Haberin Devamı

Wille, YouTube kanalında yayınlamak üzere çektiği görüntülerle Massachusetts ziyaretini belgeledi. Hazine avcısı Keith Wille, metal dedektörüyle evi inceledi. Wille videosunda "Ailenin zamanı tükeniyordu" ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkaç yıldır evi satmak istiyorlardı, ancak bu hazine söylentisi onları bunu yapmaktan alıkoyuyordu."

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

TAHTALARIN ALTINDAN "VIZILTI" DUYDU

Wille, ailenin nakit parayla ilgili birkaç ipucu duyduğunu ancak bunların büyük ölçüde faydasız olduğunu söyledi. Yardımı olan tek şey tavan arasında saklanan paranın hikâyesiydi. Tavan arasını aradı ve diğerlerinin gözden kaçırdığı bir şey dikkatini çekti: Döşeme tahtalarından gelen birkaç tuhaf metal vızıltısı. Bu ses, Wille’in şüphelerini uyandırmak için yeterliydi, bu yüzden döşeme tahtalarının altına bir endoskop kamera yerleştirip etrafına bir göz attı.

Haberin Devamı

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

500 DOLARLIK PAKETLER FIŞKIRDI

Araştırmalarının sonucunda Wille aradığına ulaştı. Döşeme tahtalarını kaldırdı ve uzun süredir kayıp olan hazineyi çıkardı: Her biri 500 dolarlık paketler halinde istiflenmiş ve sarılmış, 1930'lardan ve 50'lerden 46 bin ABD doları değerinde net banknotlarla dolu bir banka kasası. Banknotların sarıldığı lastikler, paranın 1958'de toplandığını gösteriyordu. Wille, 50'lerde 46 bin dolarlık bir birikimin bugün 400 bin dolardan fazlasını saklamaya eşdeğer olacağını söyledi. Banknotların, yaşları nedeniyle koleksiyoncular için daha değerli olabileceğini de sözlerine ekledi.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

EVİ SATACAKLAR

Youtube videosunda ailenin sonunda evi satabileceğini söyleyen Wille, mahremiyet istediklerini de sözlerine ekledi. Wille'i işe alan ve ismi gizli tutulan kadın, "Sonunda bulunmasına sevindim" dedi. Kendisini röportajda sadece Karen olarak tanıttı. Onlarca yıllık aile efsanesinin gerçek olduğunu öğrendiğinde büyük bir rahatlama yaşadığını söyleyen Karen, "Nihayet hazine avının sonuna geldik" diye ekledi.

Haberin Devamı

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

SATIN ALDIKLARI EVDEN HAZİNE ÇIKTI

Mutlu sonla biten bir hikaye de Fransa'dan... Ülkenin Jura iline bağlı Morez Belediyesi yetkilileri, yenilemek için satın aldıkları eski bir evde hazine keşfetti. Görevliler, üç reçel kavanozuyla bir kasanın içinde 5 külçe altın ve yüzlerce altın sikke buldu.

Dört kardeşin yaşadığı evde, çocuğu olmayan kardeşlerin sonuncusu da vefat edince, bir akrabaları evi belediyeye geçen yıl 130 bin euroya sattı. Belediye Başkanı Laurent, "Ev eşyalarla ve mobilyalarla doluydu. Mülkü olduğu gibi satın almayı kabul ettik" dedi.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

Binayı yenileme planları pandemi yüzünden askıya alınsa da, yetkililer, evdeki eşyaların tarihi bir değeri olup olmadığını kontrol etmek istedi. Belediye Başkanı, evde yapılan şaşırtıcı keşfi, "Bir raftaki eşyaların arkasında külçe altınlarla dolu üç kavanoz duruyordu. Şaşırtıcıydı. Şimdiye kadar hiçbirimizin eline altından bir parça geçmemişti. Külçe altınları sadece fotoğraflarda görmüştüm. Büyük olacaklarını sanmıştım. Ancak bunlar küçüktü. 1 kilogram ağırlığındaydı ve bir sigara paketi kadardı" ifadeleriyle anlattı.

Halının altında buldu Açınca hayatının şokunu yaşadı

Kavanozlarda yalnızca külçe altınlar değil, aynı zamanda binden fazla altın sikke de bulundu. Ayrıca evdeki bir dolabın arkasında bulunan kasa kırıldığında da, içinden yüzlerce altın sikke çıktı. Bulunan altınların değerinin yaklaşık 650 bin euro olduğu tahmin ediliyor.